7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2912 0
Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень з 31 липня по 6 серпня.
фото: Senfil.net

фото: Senfil.net

CityLife

Львівська міськрада приєдналася до системи ProZorro та оновила карту скандальних забудов. У центрі міста створять «розумний» туристичний маршрут. Пояснюємо, як оформити біометричний паспорт через систему iGov, та розказуємо, у яких львівських озерах можна купатися.

«Нова Пошта» змінює тарифи на доставку по Україні, а Львівський медичний університет зараховує більше сотні абітурієнтів-трієчників. На площі Звенигородській знайшли кераміку княжого часу, а в Парку культури та відпочинку забудовник захопив землю.

Суд покарав умовними термінами осіб, котрі створили мережу борделів у Львові та Харкові. Правоохоронці викрили злочинців, які викрадали людей, щоб заволодіти їхнім житлом. Тим часом у ніч з п’ятниці на суботу поліція брала штурмом психіатричну лікарню, де один з пацієнтів взяв заручників. Затриманому оголошено підозру в замаху на вбивство.

Транспорт і ремонти

У Львові заборонили проїзд великих вантажівок у спеку на певних вулицях. А щоб отримати перепустку на проїзд у пішохідну зону, тепер треба звертатися у ЦНАП.

Вулиця Переяславська стане односторонньою, на Науковій об’єднають тролейбусні зупинки з автобусними, а вулиці Княгині Ольги скоро з’явиться новий світлофор. Наступного року почнуть ремонтувати трасу від Стрия до Закарпаття, а до кінця цього року відремонтують ще 17 км траси Львів-Тернопіль.

Львів та Бидґощ з’єднали аварейсом. Тим часом «Укрзалізниця» запустить додатковий швидкісний потяг за маршрутом Київ-Львів-Перемишль. Потяг Київ-Львів-Солотвино трохи змінить свій маршрут.

Ініціативи

У парку ім. Івана Павла ІІ, Скнилівському та Стрийському поліпшать благоустрій, а на Сихові облаштовують ще один громадський простір. Також пропонуємо переглянути візуалізацію, як виглядатиме оновлений парк «Горіховий гай». Для львівських шкіл закуплять нові мультитачпанелі. Благодійний фонд «Вільних та небайдужих» збирає кошти на лампу фототерапії для новонароджених.

25 школярок представили у Львові ІТ-проекти, які вирішують соціальні проблеми. Тим часом львів’ян запрошують на перший безкоштовний креативний сніданок з Романом Дзвонковським.

Комуналка

У Львові затвердили нові тарифи на вивезення сміття, а також відновили його сортування. «АВЕ Львів» передала частину свого ринку іншим перевізникам. Компанія має час до кінця місяця, щоб вивезти накопичені відходи з перевантажувальної станції на вулиці Північній. Тим часом міська влада шукає місце під великогабаритне сміття.

ЛКП «Лев» припинить патрулювання містом через фінансову скруту. ЛКП «Львівтеплоенерго» коригуватиме тарифи на тепло. Розповідаємо, для кого вони зростуть найбільше.

Мистецтво

Львів’ян запрошують на фестиваль арт-перфомансу, виставку модерних скульптур та на кастинг на роль у короткометражці. До Дня незалежності вийде фільм з Романом Кокотюхою – пропонуємо переглянути трейлер.

Спецпроекти

Дізналися, у чому особливості нової Школи вільних та небайдужих, навіщо іноземці вчать українську мову у Львові та як львівським студентам скористатися програмою обміну Європейського Союзу Erasmus+. Розпитали, які проблеми велоінфраструктури у Львові та що відбувається з приватними перевізниками міста.

Пропонуємо репортажі з громадського слухання, на якому мешканці вулиці Кульчицької проголосували проти забудови, а також з польської та української шахт, які кардинально відрізняються, хоч і розташовані географічно неподалік.

Пояснюємо, хто може відвідати Форум видавців безкоштовно, а ще розказуємо, як працює найсильніший у світі педіатр Тягнизуб. Традиційно пропонуємо переглянути старі та нові фото парків Львова, цього разу – Личаківського.

Колонки

1 серпня в Україні та всьому світі почався Тиждень підтримки грудного вигодовування. Тетяна Турчина розповіла, чому годує свою доньку тільки грудьми.

Сихівські громадські організації вимагають встановити на площі біля кінотеатру ім. О.Довженка пам’ятник героям Небесної Сотні. Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський пояснює, чому ні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!