7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2077 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим він запам’ятався львів’янам. Зібрали найважливіше за період з 7 по 13 серпня.
фото: Senfil.net

фото: Senfil.net

CityLife

На громадських слуханнях у Львові підтримали проект рішення виконкому міської ради про підвищення вартості проїзду в трамваях та тролейбусах до 3 грн (пільгового – до 1,5 грн). Згідно з проектом рішення, тарифи на проїзд в електротранспорті мають зрости вже з 1 вересня.  Tvoemisto.tv дізнавалося, скільки коштуватимуть місячні картки та як обраховували їхню вартість.

11 приватних шкіл і дитсадочків Львова отримали компенсації з міського бюджету. Співфінансування передбачає компенсації витрат на підручники, навчальні матеріали та харчування для пільгових категорій. Працівники 3-ї стоматполіклініки, що на вулиці Петлюри, 17 заблокували двері і не пускали на робоче місце нового головного лікаря Юрія Павліва.

У бібліотеці №8, що на вулиці Устияновича, завершують роботи. Оновлений громадський простір планують відкрити для львів’ян у жовтні-листопаді. У Замарстинівському парку з’являться унікальні ігрові майданчики. Інститут міста підрахував кількість студентів вишів Львова станом на 2016-2017 навчальний рік та спеціальності, які вони обирають найчастіше.

На вул. Винниченка, 12 відкрили Почесне Консульство Королівства Нідерландів. З 13 до 29 серпня місто вчетверте прийматиме Міжнародний фестиваль «Музика в старому Львові». 10 вересня відбудеться відкриття Центру Митрополита Андрея Шептицького Українського католицького університету.

Комуналка, реставрація, будівництво

За рішенням суду у Львові розпочали демонтаж автозаправної станції «Авіас-плюс», що на вулиці Лемківській, 9. Львів’янам пояснили, чому біля фонтана у Стрийському парку з’явилися столики. Упродовж 2017-го року в рамках проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини Львова» (GIZ) відреставрували п'ять об'єктів. Демонтували шість незаконно встановлених відкритих літніх майданчиків.

Заявка міста пройшла другий етап відбору на отримання кредиту для рекультивації Грибовичів та будівництва сміттєпереробного комплексу. У міськраді запевняють, що сміття не буде спалюватися, а проходитиме технологію механіко-біологічної переробки. Із чого складається львівське сміття: результати дослідження.

Транспорт і ремонт доріг

Укравтодор готовий оголосити тендер на розробку проектної документації на будівництво об'їзної дороги Львова. Ремонтні роботи на вул. Замарстинівській розпочнуть з середини вересня.  Ремонт вулиці Личаківської завершать у лютому наступного року. З 24-го серпня змінюється графік курсування швидкісних поїздів, які прямують через Львів.

Перелік ділянок доріг області, які відремонтують за рахунок державних коштів до кінця 2017-го року. Служба автомобільних доріг у Львівській області 4-го серпня уклала вісім договорів на поточний середній ремонт доріг області, сім місцевого та однієї державного значення.

Реформи та бізнес

З осені в Україні почнуть видавати внутрішні паспорти у вигляді ID-карток одразу з електронним цифровим підписом (ЕЦП). У Львові запрацював новий ЦНАП на вул. Шевченка, 374. Наступні планують відкрити в Брюховичах, смт. Рудно та у Винниках.

Львівський аеропорт запросив в Україну ірландського лоукост-перевізника Aer Lingus, який виконує бюджетні трансконтинентальні рейси. Також Львів може отримати пряме авіасполучення з Гданськом за допомогою польської авіакомпанії LOT. У серпні на Львівщині розпочне роботу завод французької компанії «Нексанс», яка спеціалізується на виготовленні бортових електричних мереж. Там працюватиме більш як 2,5 тисячі людей. 

Корисності та цікавинки

Помилятись – не смертельно: 6 уроків лідерства від Софії Опацької. Команда LvivMozArt спільно з Radio Skovoroda запустило напередодні фестивалю Radio Mozart з музичними творами класиків різних епох. У Гарнізонному храмі розпочалась благодійна акція «Фруктовий кошик для Захисника України».

Tvoemisto.tv пропонує з’їздити у курортні Брюховичі, щоб перепочити від напруженого темпу міського життя та зазирнути в культову «Чебуречну», де їли навіть космонавти. Пропонуємо подивитися кілька старих та нових світлин мальовничого лісопарку «Погулянка» і порівняти, як улюблене місце відпочинку львів’ян виглядало в минулому, а також, який вигляд має зараз.

Спецпроекти та спецтеми Твоє місто

У Львові планують будувати три підземні паркінги. Локації. Під час засідання громадської ради при управлінні транспорту ЛМР говорили про те, коли і де у Львові можуть з’явитися підземні паркінги.

«Кузнєчік» без нафталіну. Що відбувається з Палацом Хоткевича. Львівський палац культури хочуть перетворити на відкритий центр мистецтва й дозвілля. Старі кадри не проти змін, але просять залишити все, що було. 

Духівники Твого міста: Владика Володимир Груца про Бога, який сміється. Єпископ Львівської архиєпархії про протоколи у спілкуванні, покликання священиків, співпрацю психотерапевтів і сповідників, а також власну наївність.

Олена Логопедівна. Львів’янка, яка вчить вимовляти звуки правильно. Логопед і монтессорі-педагог Олена Бущак радить, коли найкраще виправляти недоліки мовлення дитини й чи допоможе з цим упоратись планшет.

Дороги, паркінги, дахи. 10 питань до Ірини Маруняк про проблеми ЖКГ Львова. Коли можуть з’явитися підземні паркінги у центрі міста, хто впливає на якість громадського транспорту і чому вигідно створювати ОСББ, розповідає керівниця департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Точка зору: колонки

Совість пасажира – поганий контролер. Нема різниці, скільки буде коштувати проїзд у львівських трамваях і тролейбусах, якщо за нього не обов’язково платити.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!