7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1963 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 16 по 22 жовтня.
фото: Senfil.net

фото: Senfil.net

CityLife

У Львові представили оновлений логотип міста. Одне з приміщень, яке пов’язане з аферою століття, повернули у власність міської ради. Муніципальна варта конфіскувала в підприємця машинки після того, як дитина на одній з них збила літню жінку. Проте від неї вимагають повернути атракціони назад власнику. Чиновниця ЛОДА Поліна Лі подала у відставку після того, як її затримали за кермом у нетверезому стані. Ресторан «Панська чарка» закрився після того, як у ньому отруїлося більше 20 осіб у різні дні.

На вулицях Львова встановлять ще 40 камер спостереження. На території ринку «Вернісаж» будуть проводити археологічні дослідження. Також у Львові оголосили конкурс на облаштування громадського простору біля кінотеатру імені Довженка,  а ще проведуть експеримент із ЖЕКами.

На посаду директора органного залу претендує один кандидат. Інший вирішив подати в суд. Тим часом у ветеринарному університеті переобрали ректора, а у львівській галереї мистецтв порахували, що зникло більше 600 експонатів.

Транспорт

У Львові склали портрет велосипедиста та порахували, скільки мешканців користується ровером. У понеділок на маршрут не виїхало понад 200 маршруток. Керівник АТП-1 пояснив відсутність автобусів несправністю GPS-навігаторів.

«Укрзалізниця» запустить з грудня потяг Одеса-Львів-Перемишль та безпересадковий вагон Київ-Львів-Відень. Авіакомпанії МАУ та Atlasjet проводять розпродажі квитків зі Львова. Тим часом до Львова прибув перший літак з Мілана.

Водії електротранспорту продаватимуть місячні проїзні картки. Також у львівських трамваях та тролейбусах продовжили акцію «Катаємо безкоштовно!». «Львівелектротранс» планує придбати 40 тролейбусів та 10 трамваїв.

В Україні пропонують ввести «драконівські» штрафи за перевищення швидкості. На вулиці Дорошенка змінять організацію руху – маємо схему. На площі Петрушевича хочу збудувати підземний паркінг – пропонуємо переглянути візуалізацію.

Ремонт та реставрація

На стадіоні «Юність» завершують ремонт трибуни, а на вулиці Панча почали чистити озеро. У Львові відремонтували дитяче відділення в 2-й поліклініці та відкрили оновлений дитсадок. Крім того, дізналися, як зміниться чорна кам’яниця після реставрації.

У місті латають вулицю Замарстинівську, а на Львівщині відремонтують низку доріг. Маємо фото вже відремонтованої траси Львів-Тернопіль. Тим часом на кордоні з Польщею планують відкрити новий пункт пропуску.

Реформи, освіта та бізнес

Верховна Рада України ухвалила медичну реформу. Розповідаємо, що зміниться, а також пропонуємо пройти тематичний тест.

Львівська область увійшла в трійку областей з найкращим бізнес-кліматом. Тут реалізують 10 проектів за кошти ЄС. Крім того, на Львівщині відкриють вітрову та сонячну електростанції. Мобільний додаток, який розробила львівська команда, увійшов у топ-10 найкращих проектів кліматичних інновацій. Тим часом у Львові хочу ревіталізувати 15 промислових об’єктів.

Пояснюємо, як абітурієнти будуть здавати ЗНО у 2018 році та що змінилося в умовах прийому до вишів.

Соціальні проекти, цікавинки, благодійність

Львів’ян просять допомогти хворим на рак Андрієві Бойку та Олександру Семенову, а також 13-річному хлопчику з важкою грибковою інфекцією. Крім того, до Львова прилетів борт із 12 пораненими бійцями – маємо перелік необхідних їм речей. У центрі міста невідомі побили 21-річного хлопця. Мешканців просять допомогти впізнати зловмисників.

 У Львові збирають ідеї соціальної реклами для білбордів та сітілайтів, а також адаптували для дітей з вадами зору мультфільм «Лис Микита».

Шість львівських видань претендують на звання Книги року ВВС, а Львівську область прийняли до Кулінарної спадщини Європи.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Розповідаємо, як львівські школи першими в Україні запроваджують нові інформаційні технології в навчанні, а також що змінить новий закон про освіту та коли це станеться. Австралійська експертка Ліз Паславська пояснила, що потрібніше за нові ліжка та обладнання в лікарнях, а головний архітектор Львова Юліан Чаплінський – принципи розбудови міста. Колишній міністр економіки Павло Шеремет розповів, що заважає українцям бути багатими.

Маємо фоторепортаж з екскурсії неоготичним Львовом, прогулянки парком «Стара стрільниця» і Свята сиру та вина.

Точка зору: колонки

Колишня керівниця львівського офісу міста літератури ЮНЕСКО Ольга Муха розповіла, як шукала для своєї дочки школу в Лондоні. Журналістка Марія Цигилик сходила переглянула та оцінила перше українське фентезі «Сторожова застава». Експерт реанімаційного пакету реформ Олександр Ябчанка розповів, чого немає в нещадовно ухваленій медичній реформі та що це означає для українців.

Член Координаційної ради Антикорупційного форуму Ярослав Рущишин пояснив, що потрібно для якісного стрибка в проведенні реформ та зміні політичної системи України. А про те, що може статися, якщо «Знесіння» залишиться без акту на землю, розповів учасник процесу – заступник президента громадської організації «Правозахисний центр імені генерала УНР Володимира Сікевича» Роман Куровець. Авторка проекту «Під зорею Пінзеля» закликає громадськість долучитися до порятунку костелу в Годовиці.

Чому вони не їздять у шоломах на велосипедах, пояснили співзасновник ГО «Кращий Сихів» Андрій Рущак та автор блогу «Ровером по Львові» Тарас Назарук. А журналіст Тарас Базюк розповів, за що в українських водіїв потрібно забирати права назавжди.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!