7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1773 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 6 по 12 листопада
фото: Senfil.net

фото: Senfil.net

CityLife

У Львові відкрили притулок для бездомних та бідних. У притулку працюватиме лазня та кухня, а також там зможуть жити 40 бездомних.

Подвір’я, стадіон, операційна. Топ-3 переможці громадського бюджету Львова. Візуалізація. Які проекти перемогли в конкурсі Громадського бюджету.

Львів отримав бюджет на 2018 рік. У міській раді нарікають на центральний уряд.

Як у Німеччині. У Львові хочуть збудувати канатну дорогу на Високий Замок. Проект планують реалізувати за приватні кошти.

На Стрийській висадили 90 дерев. Фото.  Посадили клени, липи та кущі форзиції.

Коли у Львові запрацює Різдвяний ярмарок.  Свято наближається!

На Коперника має з'явитися простір для пішоходів та велосипедистів.  Проект реалізують наступного року.

Помер львівський фотохудожник Василь Пилип’юк. Його не стало по дорозі з Києва до Львова.

У Львові визначили, яку вулицю назвуть на честь Яцека Куроня. Вулиця Стрийська назви не змінить.

 

Транспорт

«Львівелектротранс» подаватиме до суду на винуватців простою електротранспорту. З липня через простій електротранспорту підприємство зазнало збитків на суму 1,6 млн гривень.

Львів’яни перенесли авто, що перешкоджало руху трамвая. Відео.  Була би дуже кумедна історія, якби це не траплялося так часто.

Проїзд у маршрутках Львова може подорожчати до 7 гривень. Коли саме це станеться, поки не відомо.

У Львові єдиний претендент на керівника управління транспорту не склав іспит. Черговий претендент на крісло начальника управління транспорту не  дійшов до фінішу.

Коли у Львові має запрацювати електронний квиток. У березні 2018-го року планують підписати офіційну угоду з переможцем.

У центрі Львова хочуть ліквідувати 10 паркувальних майданчиків.  Натомість додадуть тільки три.

Як Львів розвиватиме інфраструктуру для електромобілів. Візуалізація. Зараз у Львові менше сотні електрокарів, але їм пророкують велике майбутнє.

 

Ремонт, будівництво, реставрація

У Львові назвали адреси, де не варто купувати квартири і де хочуть знести багатоповерхівку. Міська влада не радить купувати житло у низки забудовників.

Верх Личаківської закривають для руху до 21 січня. Як об'їхати.  На цій ділянці, окрім дороги,  ремонтуватимуть ще й колектор.

 

Реформи, освіта та бізнес

У Львові презентували перший прилад Парку науки та креативності.  У Центрі Шептицького ініціатори проекту «Парк науки та креативності» представили свій перший прилад, який пояснює закони оптики. Авторами ідеї є Олег Жовтанецький і Надія Чуба.

Як зміниться органний зал у Львові: три тези від нового директора. Відремонтувати орган і відкрити підземелля для відвідувачів.

Як зміниться «Шевченківський гай» за наступні 10 років. Виконком затвердив стратегію розвитку музею до 2027 року.

 

Соціальні проекти, цікавинки, благодійність

Львів переходить на онлайн-медицину. Що це означає для пацієнтів.   Вже з 1 січня документообіг медичних закладів та угоди між лікарями й пацієнтами переходять у цифровий формат.

Львівські школярі зібрали понад 20 тисяч для пораненого солдата. Учні школи №3 провели ярмарок, щоби допомогти пораненому бійцеві.

Театр імені Заньковецької святкує 100 років. Раритетні фото. Як виглядала будівля театру упродовж минулого століття.

У одній з шкіл Львова створять урбан-сад.  Перший такого типу сад буде у школі №69.

Львівський трамвай. Історія у фотографіях. Від кінних трамваїв до «Електронів».

На Львівщині майстер створює унікальні паперові копії пам'яток архітектури. Фото.  За допомогою 3-д принтера житель Нового Роздолу виготовляє репліки соборів та палаців.

 

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Юліан Чаплінський про руйнування й будівництво Львова. Головний архітектор розповідає про сучасні проблеми містобудування Львова.

Практичність, горілка, корупція. Що іноземці знаходять в українській освіті. Три історії іноземців, які приїхали вчитися та викладати до Львова.

За нашу школу, за наш садок. Як голосують за проекти громадського бюджету. Львів’яни голосували переважно за освітні та медичні проекти.

Бюджетні гроші – приватним школам. Як Львів експериментує з освітою дітей.

Нецифрові технології. Фоторепортаж із графічної майстерні Академії друкарства

 

Точка зору: колонки

Вона була орієнтиром. Слово в пам’ять про Ларису Крушельницьку. Минулого тижня пішла з життя відомий науковець та багаторічна директорка бібліотеки імені Стефаника Лариса Крушельницька.

Чому я не хочу служити в армії. Але, якщо скажуть, буду. Громадянин має не лише права, а й обов’язки, які слід виконувати, навіть  якщо дуже не хочеться.

«Марія Заньковецька»: красива й дещо затягнута історія таланту та кохання в театрі.  Заньківчани святкують ювілей не лише купівлею нових стільців, а й прем’єрою вистави про свою патронесу.

Як вирівняти шанси малих ініціатив та мікрогромад у конкурсі Громадського бюджету. Чому школи перемогли інші громадські ініціативи у проекті бюджету участі.

Як не розтринькати бюджет розвитку. Як слід поводитися з грішми, коли на все не вистачає.

Паперовий літачок. Чому улюблені заняття роблять нас кращими

Чому моя сім’я вже 15 років не хворіє на грип. Повчальна історія про користь вакцинації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!