7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1645 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини.Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 27 листопада по 3 грудня.
фото: Senfil.net

фото: Senfil.net

CityLife

На громадський бюджет Львова виділили 26 млн грн. У Винниках з’явиться вулиця владики Андрія Сапеляка, а у Львові обирають, яку ж вулицю перейменувати на честь Яцека Куроня. Ще хочуть встановити пам’ятник Івану Боберському. У місті висадили 6 тисяч нових дерев та незаконно зрізали сотню. А ще показали новий промо-ролик. Ми ж тим часом намагалися розібратися, що чекає на вулицю Бандери після громадських слухань, а також що нового зробили у «розумному мікрорайоні».

У справі Димінського призначили додаткову експертизу ДНК. У Львові судитимуть продавчиню неякісної риби, а ще 4 осіб, причетних до підготовки теракту.У місті відновлять рейди на продавців алкоголю після 22:00. Лікар Олег Данков подав апеляційну скаргу на вирок суду.

У місті оголосили конкурс соціально-культурних проектів та пропонують орендувати десяток комунальних приміщень. Також у Львові розпочався фестиваль Jazz Bez. У львівському аеропорту привітали мільйонного пасажира, а в Першому театрі показали виставу за Ясунарі Кавабатою.

Помер журналіст, письменник та краєзнавець Ігор Мельник.

Транспорт

Скоро в українських містах максимальна допустима швидкість становитиме 50 км/год, але на деяких ділянках може залишитися більшою. Крім того, водіям-початківцям дозволили їздити з максимальною швидкістю 70 км/год.

Wizz Air відкрив три нових авіарейси зі Львова, а «Укрзалізниця» призначила низку нових потягів та відкрила онлайн-продаж на потяги до Європи. Від кордону з Польщею тепер курсує новий перевізник-лоукостер. Uber знову підвищив ціни на проїзд. Підвищити вартість проїзду хочуть також у львівських маршрутках.

До Винник почали курсувати додаткові маршрутки та великогабаритні автобуси. Також збільшили кількість автобусів на маршруті №28. А от на Сихів пускати додатковий трамвайний маршрут передумали. Крім того, вулицю Черемшини відкрили для двостороннього руху. Ще дві вулиці міста стануть односторонніми. На Стуса та Науковій реорганізують рух.

«Львівелектротранс» думає, які трамваї купувати: вживані чи нові. Ще його працівникам поліція надасть імена водіїв, що паркуються на коліях.

Ремонт, будівництво, реставрація

У Львові збудують нову електричну підстанцію і північну об’їзну дорогу, а також встановлять 84 теплові пункти. А на Грінченка будуватися заборонили. У 1-й міській лікарні відкрили офтальмологічний кабінет. А відкриття площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку перенесли.

На Львівщині відремонтують дорогу Миколаїв-Жидачів, а у Львові – вулицю Пластову та баскетбольний майданчик. На трасі Львів-Тернопіль проведуть додаткові роботи.

Медицина, освіта та реформи

«Доступні ліки» розширили ще трьома нозологіями. Стоматолог Ярослав Заблоцький дає поради для батькам: що робити, щоб діти мали здорові зуби. 70% львівських вчителів готові працювати в інклюзивних класах, але не знають як. З 1 грудня в Україні збільшився прожитковий мінімум.

Соціальні проекти, цікавинки та благодійність

В університеті Франка збирають кошти на новий гуртожиток та книги дітям учасників війни. Також збирають кошти на лікування 24-річному волонтеру.

Католицьке Різдво офіційно стало вихідним днем. Тим часом львів’ян запрошують на благодійний ярмарок Святого Миколая та ще два ярмарки від римо-католицької церкви. Головна різдвяна ялинка працюватиме цілодобово.

Робот львівських розробників потрапив до топ-25 винаходів 2017 року. У Карпатах знімуть фільм про Святого Миколая. А ще там почався сезон катання на лижах. Які імена були найпопулярнішими серед малечі у 2017 році? Ми знаємо.

А ми показуємо, як виглядав раніше у Львові громадський та приватний транспорт, а також будівля ТЦ «Магнус». А ще запрошуємо в театр – лиш погляньте афіші на грудень.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

У Будинку органної музики відбувся Великий прийом. Маємо звідти репортаж. Подивилися, як проходять нестандартні уроки у львівських школах, а також як у нас у місті працює ОБСЄ. А ще започаткували інформаційно-просвітницьку ініціативу «Безпечні дороги». І нарешті продовжуємо вас знайомити з єврейським Львовом.

Стоматолог Ярослав Заблоцький розповів про історію свого бізнесу, а також що робити, щоб до дантиста доводилося ходити рідше. Керівник Постуляційного центру монастирів Студійського уставу отець Юстин Бойко – про те, як бачать студити майбутнє свого монастиря та Шевченківського гаю. Засновник Школи мерів Руслан Рохов – про те, яким має бути ідеальний міський голова. Також маємо історії життя львівського художника-іконописця Романа Зілінка та чотирьох міських двірників.

Точка зору: колонки

Менеджер Української академії лідерства Любомир Шимків розповів, чого нам варто повчитися в ізраїльтян.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!