7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1739 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам період із 18 по 24 грудня.
фото: Senfil.net

фото: Senfil.net

Транспорт

З понеділка у львівських маршрутках подорожчав проїздА в четвер стало відомо, що Львів знову купуватиме вживані трамваї в НімеччиніОкрім того, цього тижня львів’яни дізналися, коли запрацює система відео- та фотофіксації перевищення швидкості .

21 грудня львів’янам підвищили ціни на паркування автомобілів. Того ж дня Верховна Рада підтримала законопроект, яким вводяться високі штрафи за порушення правил паркування, а директор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід в коментарі Tvoemisto.tv розповів, що змінить для Львова цей закон.

Вже в кінці тижня стало відомо, які дороги ремонуватимуться у Львові наступного року.

Також цього тижня Укразалізниця запустила 17 тимчасових потягів, що курсуватимуть через Львів на свята. А згодом додала до переліку ще один. Вже в неділю лоукост Wizz Air вирішив запустити рейси Львів – Лондон раніше, аніж планував.

 

CityLifе

21 грудня у Львові затвердили бюджет розвитку на рівні 1,571 млрд гривень. Пізніше поінформували, на що саме підуть гроші з бюджету розвитку Львова.

В понеділок стало відомо, що Арена Львів може перейти в комунальну власність.

А у вівторок в міськраді намагались пояснити, куди дівається бруківка з вулиць Львова. До речі, в п’ятницю львівською бруківкою зацікавилася прокуратура, а в суботу ми писали про те, як проголосувати за бруківку чи асфальт на вулиці Бандери.

 

Соціальні проекти, цікавинки та свята

Державне лісове агентство розробило спеціальний додаток, який допомагає перевірити легальність вашої новорічної ялинки.

Найприємнішим цього тижня став вівторок, коли львів’яни святкували день святого Миколая. А ми розповіли 5 фактів про свято. До речі, на Миколая IKEA розповіла, коли відкриє перший магазин в Україні. А «Львівгаззбут» розповів нам, що означає «рекомендований платіж» у квитанціях за газ.

В середу Верховна Рада замінила термін «інвалід» на «людина з інвалідністю». А МОЗ 21 грудня дозволив жінкам бути підривницями чи пожежницями-десантницями, скасувавши список заборонених для жінок професій.


Будівництво, ремонт та реставрація

У вівторок, 19 грудня, стало відомо, коли у Львові стартує будівництво меморіалу Небесної сотні. Наступнього дня в мережі оприлюднили візуалізацію, яка дає зрозуміти, як незабаром виглядатиме Замарстинівський парк у Львові.

В четвер стало відомо, що вілла Люсія знову лишилася без стелі. Згодом львів’яни дізналися, що на проектування спорткомплексу на Сихові виділили 20 млн гривень.  Також в цей день у місті визначили ділянку під сміттєпереробний завод. А ІТ-парк у Львові отримав землю в оренду.


Спецтеми «Твого міста»

Тести – погибель для освіти. Найкращий вчитель України Пауль Пшенічка про те, як навчати дітей.

Конституція Левандівки. Як культурний центр «Супутник» розвиває район.

На Сихів по майбутнє. Чи став львівський транспорт іншим із трамваєм №8?

І ти, Бруте? Як і чому львів'яни переходять із різних професій в ІТ. Уявлення про ІТ як про галузь, де можна заробити легко і швидко, часто спрощене, адже заробіток насправді є наслідком важкої розумової праці.

Екс-міністр економічного розвитку й торгівлі Павло Шеремета розповів, що має змінити в собі кожен, аби Україна дорівнялась темпами зростання до Сінгапуру чи Малайзії.

 

Спецпроект «Візія Львова»

Володимир Зуб про те, наскільки місто готове до старту реформи та що зміниться в першу чергу.

Вальдемар Надіжко розповів про перший приватний пологовий і справу Данкова.

Олег Никулишин про те, як зміниться вартість ліків і як на практиці впроваджується урядова програма, спрямована на зниження цін в аптеках.

 

Точка зору: колонки

Сергій Смірнов у власній колонці розмірковує про алкоголь та ведення машини.

Громадський активіст Святослав Товстига у своїй колонці спробував розібратися, за що львів’яни платять 5 грн в маршрутках.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!