7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1865 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 29 січня по 4 лютого.
фото: Senfil.net

фото: Senfil.net

CityLife

Цього тижня Львів вшановував пам’ять Героїв Крут та відзначав 100-річну річницю бою, на честь чого на Ратуші пролунав гімн українського військаУ Львові поховали військовослужбовця, котрий загинув на Сході України, а у Києві, під час ранкової пробіжки, помер перший український космонавт Леонід Каденюк. Львівська облрада визначила, скільки разів на рік у місті підніматимуть червоно-чорні прапори. У Львові відбувся допрем’єрний показ фільму про оперного співака, який загинув на сході, Василя Сліпака. 

Петицію про відмову від маршруток розглянуть на наступній сесії міської ради. А одного з львівських міських перевізників затримали під час водіння у нетверезому станіУ Львові на деяких перехрестях не буде реклами. Торік Львів заробив на депозитах 55 млн гривень, що на 22 млн менше, ніж 2016 року. На Львівський перинатальний центр виділили ще 25 млн гривень

Парк пам’яті Андрія Кузьменка почнуть будувати вже цього року. У колишньому центрі російської культури у Львові облаштують «Будинок воїна» за 6,5 млн гривень. Громадській організації, яка належить одному із братів Дубневичів, дозволили приватизувати приміщення у центрі містаНа Львівщині призначили нового начальника управління юстиції, ним стала колишня очільниця Рівненського управління. За кілька тижнів у Львові оголосять тендер на сміттєпереробний завод. Також у Львові розвиватимуть центри надання дистанційних послуг.

Мітингувальники кілька разів блокували дороги на кордоні з Польщею. Львівські кардіохірурги вперше провели операцію на серці за єврометодикою. Правоохоронці викрили у Львові БДСМ-студію, яка працювала як масажний салон. У школі на Сихові старшокласники розпилили перцевий балончик.

У Львові на хабарі затримали співробітників Укрзалізниці, а львів’янин через суд зобов’язав інтернет-магазин ModnaKasta перекласти сайт українською. Цього року у Львові створять комунальний Клуб ігрових видів спорту.

Львівські ЦНАПи пообіцяли прискорити видачу паспортів у квітні, а виконком міської ради затвердив новий варіант угоди з перевізниками. У суботу вночі у Львові горіла церква московського патріархату

До Львова приїхали німецькі пластичні хірурги, щоб прооперувати складних хворих зі всієї України. Фонд «Відродження» виступив проти дискримінації ромів у Львові. На вихідні біля львівського цирку відбулися сутички, внаслідок чого на початку тижня правоохоронці склали 8 адмінпротоколів

Протягом тижня рятувальники кілька разів застерігали від підвищення рівня води у річках Львівщини. Наприкінці тижня до Львова повернулася зима, що спричинило транспортний колапс на Львівщині та знеструмлення трьохсот населених пунктів області. Внаслідок цього, на увесь день у неділю закрили для відвідувачів музей народної архітектури і побуту «Шевченківський Гай»

Транспорт

Ernest Airlines проводив розпродаж квитків зі Львова до Італії. МАУ змінила частоту рейсів зі Львова до італійських міст, а Turkish Airlines збільшила кількість рейсів до Стамбула.

Львів, Київ та Одесу може з’єднати нова швидкісна євроколія, а поїзд Львів-Одеса відтепер курсуватиме щоденно

У понеділок для проїзду відкриють відремонтовану частину вулиці Личаківської, а з понеділка у Львові закриють для проїзду одразу три вулиці в центрі міста

Ремонт та реставрація

Замарстинівський парк можуть відремонтувати за 8 млн гривень. У міському управлінні інвестицій повідомили, що будівництво підземного паркінгу на Петрушевича коштуватиме щонайменше 5 млн євро, а на поточний ремонт доріг Львівщини планують виділити майже 400 млн гривень. Львівська Політехніка почала будівництво нового гуртожитку.

На вулиці Турецькій у Львові реконструювали дворик, а у парку «Знесіння» планують збудувати новий житловий квартал«Гранд готель» має за власний кошт демонтувати самовільно встановлений дашок. Біля львівського іподрому може з’явитися багатофункціональний комплекс громадських будівель

Гірськолижний курорт у Славську почнуть будувати вже наступного року, а вже цієї весни у Львові розпочнуть будівництво Меморіалу Небесної Сотні. Старовинний костел на Львівщині реконструюватимуть за кошти ЄС. За минулий рік на будівництво велодоріжок у Львові витратили 3,5 млн гривень

Реформи, освіта та медицина

Шведська компанія ІКЕА розглядає можливість відкриття потужностей на Львівщині. У Львові визначили, які мобільні оператори першими запровадять 4G та розповіли, коли до міста прийде 4G зв’язок та що треба, аби ним користуватися. В Україні безкоштовне паркування стало доступним для усіх груп людей з інвалідністю

Відтепер українські лікарі будуть користуватися міжнародною класифікацією, а вчителям планують підвищити зарплату на 25%Середня зарплата на Львівщині за рік зросла майже наполовину. Цього тижня в Україні набув чинності закон про медреформу. Згідно з новим освітнім законодавством, у школах зникнуть батьківські комітети.

У Львові за місяць на кір захворіли майже дві сотні людей, проте львів’ян застерігають і від дифтерії, сироватки для лікування якої у місті наразі немаєМЗС запустило сайт, який допомагатиме українцям закордоном

Соціальні проекти, цікавинки, благодійність

Колекціонер цегли Олександр Волков розповів, як розвивалась технологія виробництва та брендування глиняних паралелепіпедів. Ми проаналізували тарифи мобільних операторів та визначили, у кого вони найвигідніші. Львів очолив рейтинг міст, які де найкраще піклуються про тварин. У Львові пройшла художня виставка радянського минулогоП’ятеро спортсменів із Львівщини виступатимуть на цьогорічній зимовій Олімпіаді.

У середу львів’яни могли спостерігати «кривавий супермісяць»У Львові почали реставрацію унікальної мініатюрної біблії XVIII століття. Одразу три львівських виші потрапили до рейтингу найкращих вищих навчальних закладів України.

Львів’янам пояснили, як вони можуть скаржитись на скасування пільгового проїзду у маршрутках, а також дали роз’яснення, чи мають вони право їздити безкоштовно, а у міській раді переконані, що хаос із перевезеннями пенсіонерів цілком законний

У міській раді порахували, скільки закладів у Львові доступні для маломобільних груп населення. Ми розповіли, як правильно розпізнати апендицит та які перші симптоми хвороби, а також що робити, коли дитина ковтнула сторонній предмет.

Львівська ІТ-компанія розробила додаток віртуальної реальності для екскурсії фортеці Тустань.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Керівниця відділу урбаністики «Інституту просторового розвитку» Олександра Сладкова розповіла про те, як Львів змарнував шанс на скульптури Михайла Дзиндри та як на добре посаджених деревах можна заощадити. Львівський ресторатор Вардекс Арзуманян розповів про те, як правильно їсти хот-доги, ресторанну критику та львівський заповідник для бізнесу. Експерти розповіли, у яких новобудовах Львова не рекомендують купувати житло

Дитячий хірург Андрій Дворакевич розповів про малоінвазивні операції, психологічну підготовку дитини, батьківські міфи та симптоми апендициту.

Цього року замість німецьких грошей на реконструкцію балконів, вікон і брам у Львові використовуватимуть бюджетні кошти та кошти мешканців. Ми пояснили, як працюватиме нова система фінансування.

Ми поговорили із працівниками львівського спецпатруля Pitbull, який допомагає поліції ловити нетверезих водіїв

Ми зробили підбірку закладів, які займаються доставкою різної їжі у Львові та список сайтів, які допоможуть вивчити німецьку мову самостійноЕтно-гурт «Курбаси» виступив у філармонії з програмою «Дай Боже», ми побували та зробили фоторепортаж.

Точка зору: колонки

Адвокат Софія Тодеренчук, яка нещодавно познайомилась із реаліями львівських пологових, розповіла про перспективи платних пологів у Львові. Начальник управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матис після участі в міжнародному економічному форумі в Давосі розповів про переговори з міжнародними інвесторами та про те, які компанії уже готові вкласти  кошти в економіку області. Львівський ресторатор Вардкес Арзуманян розповів, як до його ресторану погрожували заїхати на танку. 

Депутат Львівської міської ради від фракції «Народний контроль» Ірина Оршак розповіла, чому Програму забезпечення житлом працівників виконавчих органів та ЛКП не можна було ухвалювати в такому вигляді. Голова ГО «Зручне місто» Юрій Тер-Арутюнян проаналізував плюси та мінуси від створення острівця безпеки по Личаківській між вулицями Котика та Мучною. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!