7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1686 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 5 по 11 березня.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

CityLife

У Львові відкрили скандальний ресторан з акулами. А ресторація ветеранів «Патріот» закрилася. Активісти блокували концерт Ірини Білик. Громадські організації отримають кошти з міського бюджету на проекти з сортування сміття, а з львівських підприємств будуть вивозити харчові відходи.

У Львові оголосили конкурс ідей для громадського простору на Сихові та презентували Стратегію прориву міста. Творець концепції креативного міста Чарльз Лендрі розповів у Львові, як нашому місту стати креативнішим.

У місті відбувся марш за права жінок, а також Хресна хода. Ще в місті встановили рекорд з виконання «Заповіту» Тараса Шевченка та обрали двійника Кобзаря.

Знаємо, де у Львові можна пройти обстеження на рак.

Транспорт

«Укрзалізниця» відкрила онлайн-продаж на потяг Одеса-Львів-Перемишль. Електромобілі в Україні подешевшають на 23%. На дорогах Львівщини встановили 24 камери відеоспостереження. Тим часом в області зменшилася кількість ДТП.

Ремонт і реставрація

Вулицю Замарстинівську закрили на ремонт. Маємо схему об’їзду та перші фото з ремонту. Також маємо перелік доріг області, які ремонтуватимуть цьогоріч. Тим часом у Львові завершують реконструкцію частини стадіону «Юність». А наступного тижня для проїзду закриють ще одну частину вулиці Личаківської. Знаємо, як зміниться площа Галицька після реконструкції.

На Львівщині коштом ЄС відреставрують дзвіницю монастиря.

Реформи, освіта і бізнес

МОЗ представив нові програми навчання з української та зарубіжної літератури для старшокласників. А у «Львівській політехніці» відкрили ІТ-лабораторію.

В Україні змінять правила нарахування пенсій. Також в країні можуть скасувати третю групу єдиного податку.

Міська рада виставить на продаж 33 земельні ділянки. В Україні відбувся другий конкурс на 4G-частоти. Знаємо, у які галузі економіки Львова іноземці вклали найбільше коштів. Тим часом Dragon Capital стала єдиною власницею ТРЦ Victoria Gardens.

Соціальні проекти, цікавинки та благодійність

У Львові народилася перша трійня цього року. Христина Погранична здобула два золота на міжнародних змаганнях у Латвії. У Львові видали «Дитячий Кобзар» для незрячих. А ми маємо підбірку гарних фільмів про сильних жінок.

Львів’ян просять допомогти піврічному Матвійчику.

Leopolis Jazz Fest оголосив четвертого хедлайнера. Львів’янин вперше підкорить Еверест. А російське видавництво АТС видало книжки львівської письменниці.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Львів знову закупить вживані трамваї з Європи. Розбиралися, чи справді місту вигідніше купувати електротранспорт, який уже від’їздив іноземними коліями, скільки це коштує та найголовніше – який термін експлуатації секонд-хенду.

Імунолог Валентина Чоп’як розповідає про природні вітаміни, вакцинацію, користь обіймів та найпоширеніші міфи про імунітет. А експертки і науковиці – про те, чому у Львові пам'ятники жінкам практично відсутні, на честь кого вартувало б їх встановити та чому це важливо.

Що має побачити кожен львів’янин: перший львівський хмарочос.

Точка зору: колонки

Журналістка Марія Цигилик розмірковує про фінансову доцільність повернення кондукторів у електротранспорт, а керівник львівської школи «Ерудит» Володимир Огура розповідає, що врятувало йому життя під час аварії.

Політологиня Галина Герасим пояснює, чому не варто вітати жінку з тим, що вона жінка, тільки 8 березня. Журналіст та літературознавець Андрій Дрозда пише про те, наскільки доцільно порівнювати Тараса Шевченка та представників сучасних субкультур.

Керівник відділу транспортного планування та моделювання «Львівавтодору» Роман Зубачик розповідає, де у Львові можна запровадити виділені смуги для двостороннього руху автобусів, а львів’янка Катерина Царик розмірковує, чому львів’яни забувають про елементарні правила людяності та співчуття.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!