7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1750 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 23 по 29 квітня.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

CityLife

У Львові розпочали щорічні гідравлічні випробування, внаслідок чого сотні будинків залишились без гарячої води майже на місяць. Журналісти дізналися, чому у Винниках спустили озеро та що планують побудувати поблизу, а також, як виглядало озеру від часу свого створення. Львів’янам повідомили, коли поблизу Стрийського парку з’являться зупинки громадського транспорту.У Львові розповіли, як визначають парки, які обробляють від кліщів. В Україні змінили правила нарахування субсидій. Крім цього, у Львові офіційно відкрили регіональну зустріч паломників Тезе.

Ремонти, будівництво та реконструкції

Підприємець на площі Ринок має власним коштом відреставрувати пошкоджену будівлюКолишню будівлю Російського культурного центру відремонтують під Будинок для воїна. За 7 млн гривень ремонтуватимуть очисні споруди міста, а також визначили перелік брам, які реконструюватимуть за співфінансуванням. Під Глинянською брамою може з’явитися фонтан.

Транспорт

Львівська дитяча залізниця запрацює у травні. З львівського аеропорту відкрили пряме сполучення Львів-Барселона, а восени можуть відкрити ще низку маршрутів. На вулиці Декарта запровадять односторонній рух, а поблизу Стрийського ринку реорганізують рух транспорту. Впровадження пішохідної зони на Дорошенка поки що відклали. Також стало відомо, коли відкриють вулицю Рутковича.

Освіта і здоров’я

Медичні заклади Львова визначились з інформаційними системами. Для обласної психіатричної лікарні обрали нового керівника, натомість на посаду очільника перинатального центру оголосили новий конкурс.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Заступник міністра освіти Павло Хобзей розповів про марні ілюзії, альтернативу армії для ІТ-фахівців та перспективи переглянути новий механізм зарахування до першого класу.

Урбаніст Роман Любицький проаналізував, як підземний залізничний транспорт може розв’язати транспортні проблеми міста.

Журналісти порахували, скільки задекларували нардепи-мажоритарники зі Львова, зокрема Богдан Дубневич, Ірина Подоляк, Оксана Юринець та Дмитро Добродомов.

Точка зору: колонки

Євген Глібовицький розповів про новації, необхідні транспортній інфраструктурі України, аби сполучення всередині держави та рівень комфорту для пасажирів піднести якісно новий рівень.

Учасниця регіональної зустрічі Тезе у Львові Олена Кулигіна написала важливість зустрічі паломників для Львова і як брак комунікації між владою та перевізниками може зіпсувати імідж міста, «відкритого для світу».

Львів’янин Андрій Вихопень розповідає про свій досвід пересування Львовом на електротранспорті після різкого підвищення цін із трьох до п’яти гривень і приходить до невтішного висновку, що при новій ціні все залишилися по-старому, окрім нових квитків.

Членкиня ініціативної групи проти реконструкції Винниківського озера Соломія Максимович розповідає про те, чому жителі Винників та Львова виступили проти планів забудувати озеро, які просуває один з найбагатших депутатів ЛМР Григорій Козловський.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!