7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1963 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 30 квітня по 6 травня.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

CityLife

У Львові завершилася перша в Україні регіональна зустріч Тезе. У перинатальному центрі призначили тимчасового керівника. ЛКП «Зелене місто» визначило переможця конкурсу на проектування сміттєпереробного заводу. У Львові з’являться майданчики для будівельного сміття та електроніки.

До Дня міста Львовом пройшов оркестр та традиційна урочиста хода, у міській раді нагородили почесних львів’ян, у парку Франка почав діяти «Міський пікнік», а біля собору святого Юра – ярмарок. На фасаді Львівського національного університету ім. Франка показали 3D-мапінг. У Стрийському парку почала працювати дитяча залізниця. Маємо фоторепортаж із відкриття сезону.

Помер львівський журналіст Андрій Квятковський.

Транспорт і комуналка

Wizz-Air запустив авіарейси зі Львова до Лондона. Також львівський аеропорт відкрив сезонні авіарейси до Греції та планує відправити літаки у Нью-Йорк. Ryanair оприлюднив оновлений графік польотів зі Львова. А потяг Львів-Ужгород тимчасово не курсуватиме через відкриття Бескидського тунелю.

Міністерство закордонних справ пояснило, що робити, якщо ваш авіарейс затримали чи скасували. Ми зробили по цьому інфографіку.

У Львові подорожчали проїзні картки на електротранспорт, а також змінилися правила проїзду в трамваях та тролейбусах. А ще в електротранспорті з’явився безкоштовний Wi-Fi. Невдовзі у Львові побудують нові тролейбусні лінії та відремонтують наявні.

Знаємо, чому на деяких маршрутах у Львові не курсують автобуси.

Ремонти та реставрації

У Львові визначили переможця конкурсу на облаштування громадського простору на Сихові. Знаємо, чому призупинили ремонт Замарстинівської. На вулиці Чорноморській облаштують новий спортивний майданчик.

Львів’янам пропонують допомогти побудувати Північну об’їзну дорогу міста.

Освіта, реформи та бізнес

В Україні змінили правила нарахування субсидій, а також закінчили АТО. Замість антитерористичної операції розпочалася операція Об’єднаних сил (ООС). На Львівщині відкрили нову дахову сонячну електростанцію.

Українців можуть зобов’язати платити по 7 євро за в’їзд у Шенгенську зону.

В Україні тимчасово заборонили дві вакцини через смертельні випадки.

Соціальні проекти, благодійність та цікавинки

У Львові «гостював» кубок Ліги Чемпіонів. Нові вихованці ЛКП «Лев» шукають господарів.

Знаємо, чим дивуватимуть львівські театри у травні, та куди скаржитися, якщо щось пішло не так із сімейним лікарем. А ще пропонуємо ретроспективу традиційних для Львова Флюгерів.

Спецпроекти та спецтеми Tvoemisto.tv

Шукаємо відповідь на запитання, що потрібно Львову та Винникам: трамвай, веломаршрут чи стадіон. Досліджуємо нетуристичний Львів у новому авторському спецпроекті Віктора Гальчинського. Дискутуємо, чи може наше місто повторити успіх Кракова та створити 100 000 нових робочих місць, а також про те, хто несе відповідальність за здоров’я школярів. Поринаємо у минуле та показуємо, яким громадським транспортом користувалися львів’яни в різні історичні періоди.

Точка зору: колонки

Викладач біоетики з Українського католицького університету Марія Ярема розмірковує над тим, чи доцільно вводити в Україні біопоховання і розповідає, як до такої практики ставляться різні християнські конфесії. А Львовознавець Іван Радковець – чому День міста став святом для гостей Львова, а не його жителів, і як це можна було би змінити.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!