7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1805 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 29 травня по 3 червня.
фото: plus.google.com

фото: plus.google.com

CityLife

Рекомендуємо переглянути програму майстерні міста, яка триватиме весь наступний тиждень. Поблизу театру Заньковецької посадили магнолії. . У Парку культури  відкрили сезон кінопоказів просто неба.Список оглядових майданчиків Львова, а також список відкритих басейнів у Львові.

На Львівщині на хабарі затримали двох митників. А також ми з’ясували, чи справді Львів стає секс-столицею для іноземців.

А на вихідних відбувся  благодійний велопробіг з Арсеном Мірзояном та фестиваль ретро-машин Leopolis Grand Prix. А також є змога подивитися, як у Львові працює майстерня мрій, де люди з ментальними порушеннями виготовляють понад десять видів трав’яних чаїв.

Ремонти та реставрації, будівництво

Доступна візуалізація нового колегіуму в УКУ. На стіні центру Довженка намалюють мурал. Частину вулиці Бандери у Львові облаштують за проектом вулиці для всіх.

Віднині можна поглянути, як виглядає відреставрована церква Святої Параскеви у Львові. Також почали реставрувати фонтан «Водолій». У Львові відреставрують балкони в будинку-пам’ятці на вулиці Фредра. Авалон відмовився від будівництва двох будинків у комплексі на Сихові.

Транспорт

Учасникам АТО залишили безкоштовний проїзд в автобусах на Львівщині. У Львові відсвяткували 124-річчя від запуску електричного трамвая. Зі Львова стартували прямі авіарейси до Греції.

Пільговики у Львові надалі їздитимуть безкоштовно у громадському транспорті. Через Львів пропонують запустити Інтерсіті до Закарпаття. А наступного року Львів планує закупити ще 100 великих автобусів. Не проґавте – в Україні подорожчали залізничні квитки.

Освіта, здоров’я та бізнес

Львівські університети опустилися у рейтингу найкращих IT-вишів України.  А Львівські науковці, університети і бізнес об’єднаються у біотехнологічний кластер.

Українські новонароджені отримуватимуть безкоштовні пакунки малюка. Список курсів домедичної допомоги у Львові. Радимо роз’яснення МОЗ про те, чи можна захворіти від кондиціонера. А також пояснення від офтальмолога про те, як правильно обрати окуляри. У доступі є графік користування дитиною ґаджетом.

Дізнайтеся, чого вчив Любомир Гузар: 5 думок Блаженнішого. Читайте також, що таке електронна комерція та як роблять онлайн-покупки українці, європейці та американці. Ставки на розмитнення автомобілів можуть знизитися.

Соціальні проекти, благодійність, цікавинки

Львівян просять допомогти 6-місячній дівчинці з вадами розвитку.

Дев’ять вихованців ЛКП Лев шукають нові домівки.

Точка зору: колонки

Поради від львів’янки Афіна Черкезова, яка почала сортувати відходи під час «сміттєвого колапсу», про те, як відмовитися від пластикових упаковок, придбати еко-торбинки і купувати все, що можливо, на вагу.

Львовознавець Іван Радковець зібрав і розкрив справжню суть найбільш поширених міфів про добре життя в СРСР.

Наталія Герцунь, мати випускниці гімназії «Шептицьких», розмірковує про переваги зміни звичного способу проведення випускного вечора на тижневу подорож Європою.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Говорили про те, чи потрібно Винникам стати містом обласного значення. А також побували у гостях у пана Едзя та дізналися, чому у Львові не вистачає громадських туалетів.  Сходили у Центр Шептицького, першу цілодобову бібліотеку в Україні, та дізналися, як готуються студенти до сесії, поки весь Львів спить.  

Окрім того, тепер ми знаємо, як рухатиметься транспорт після реконструкції площі Двірцевої і можемо вам розповісти, що можна знайти уздовж вулиці Замарстинівської. А також радимо вам репортажі зі совкових барів Львова та святкування 200-річчя однієї з найстаріших шкіл України. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!