7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1938 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 4 по 10 червня.
Фото: nebokray.club

Фото: nebokray.club

CityLife

Львівська міськрада підписала угоду про закупівлю 150 автобусів. Нові автобуси мають з’явитися на вулицях Львова до кінця року. Наступного тижня у Львові відновлять роботи з перенесення зупинки на Дорошенка, де після цього буде реорганізовано рух.

Фонтан «Водолій» у Львові мають відреставрувати до вересня. На будівництво Спорткомплексу на Сихові з держбюджету виділили 27 млн гривень.

На площі Ринок демонтували літній майданчик П’яної вишні, який, щоправда, згодом відновили. «Арену Львів» можуть перейменувати, а у львівських бібліотеках запровадять єдиний читацький квиток.

Також львівські патрульні затримали дівчину, яка розмальовувала сідниці хною у центрі міста. Цього тижня оголосили тендер на будівництво сміттєпереробного заводу на Пластовій, а в Україні набув чинності закон, яким відклали нововведення в системі ЖКГ.

Ремонти та реставрації, будівництво

Міська рада хоче оголосити інвестиційний конкурс для будівництва багаторівневого паркінгу на вулиці Банківській. У районі вулиці Під Голоском хочуть побудувати кілька житлових багатоповерхівок, офісний центр, три вбудовані дошкільні заклади та церкву.

Стало відомо як може змінитись вулиця Вітовського, а замість паркінгу у центрі міста хочуть звести новий готель.

Транспорт

У Львові розробили новий дизайн схеми руху електротранспорту, яку розробляли впродовж року. У місті тимчасово відновлять маршрут №49 і збільшать кількість автобусів №6а.

До кінця червня у Львові з’являться спільні абонементи сервісу велопрокату Nextbike та «Львівелектротрансу».

Освіта, здоров’я та бізнес

Виконком міської ради проголосував за ухвалу, що забороняє забудовувати землі, призначені під парковки, іншими будівлями. Із 1 вересня новонародженим українцям видаватимуть безкоштовні бейбі-бокси із необхідними речами та першою косметикою для малюків.

У Львові перейменували 100 дитячих садків, а на базі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру (ЗСДМЦ) на вул. Дністерській, 27 планують відкрити новий корпус, де розташують центр із трансплантації кісткового мозку.

Соціальні проекти, благодійність, цікавинки

До Львова прибув літак із пораненими військовими. Львів’янин Ярема Кіпецький потребує допомоги у боротьбі з раком.

Ведмежий притулок Домажир, що розташований у с. Жорниська на вул. Ведмежий край, 1, шукає волонтерів.

Точка зору: колонки

Поліція має право доправити до відділку громадянина, щоби встановити його особу, але її працівники не можуть при цьому порушувати закон, пише екс-заступник начальника управління патрульної поліції Львова Максим Підболячний про недавній конфліктний випадок, що трапився у Львові.

Всеволод Поліщук звів докупи три випадки з львівського життя, які останнім часом викликали резонанс  у місті: висаджена на клумбі картопля, доправлена до поліції дівчина, яка малювала тату на сідницях та стоянка автомобілів біля «Гранд готелю», що заважає пішоходам та автомобілістам.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Говорили про те, як Львів хоче позбутись маршруток. Завітали до ЛКП «Лев», аби познайомитись із собаками та котами, які все ще чекають на свої нові родини.

У новій прогулянці цікавими місцями старовинного Львова, де рідко бувають туристи, відвідали Клепарів – колишнє приміське село, що утворилося у 1430-х роках як маєток львівського міщанина Андрія Кльоппера і доєдналося до Львова лише у 1931 році.

Крім цього, після візиту до Польщі, дізнались як працюватиме сміттєпереробний комплекс у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!