7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2090 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 11 по 17 червня.
фото: plus.google.com

фото: plus.google.com

CityLife

У Львові спершу відновили, а згодом скасували автобусний маршрут №49 до Рясного, а у львівських трамваях почали встановлювати відеореєстратори. Під Палацом спорту у Львові з’явиться підземний паркінг.

На ходу з маршрутки №45 випала дитина, а водія маршрутки тимчасово відсторонили від роботи. У львівських ЦНАПах пообіцяли видавати за три тижні.

Професора львівського медичного університету звинувачують у сексизмі і підроблені наукових робіт. У червні львів’яни отримають платіжки без врахування субсидій.

У потязі «Київ-Перемишель» прикордонники виявили понад шість тисяч пачок контрабандних цигарок, а в львівському СБУ з’ясували, хто «мінував» бізнес-центри впродовж кількох місяців.

Ремонти та реставрації, будівництво

У Львові намагаються врятувати старовинну аптеку в центрі місті. Вулицю Просвіти у Львові закрили на ремонт на півроку. Архітектори розповіли, чи змінить колір Чорна кам’яниця. Мешканці вулиці Вороного виступили проти будівництва готелю замість паркінгу.

У межах нововведень до ДБН, в Україні можуть скасувати норму про обов’язкові сміттєпроводи у будинках, а новобудови можна буде зводити без вхідних сходів.

Транспорт

Ми склали підбірку поїздів до курортних містечок на півдні України. У трьох поїздах запустили повноцінне харчування. Для більшості пільгових категорій Львівщини запровадили платний проїзд.

Освіта, здоров’я та бізнес

В управлінні освіти оприлюднили перелік гуртків і таборів, якими можна зайняти дітей улітку. У підручниках пропонують замінити слово «батьки» на слово «рідні».

Соціальні проекти, благодійність, цікавинки

У львівському видавництві вийдуть друком книги про сина Моцарта та переклад оповідання Ернеста Гемінґвея. Львів’янам створили тест про Моцарта і показали, як переглянути, які дані про користувачів збирає Facebook.

Львів’янка стала наймолодшою чемпіонкою України з шахів. В Україні змінили правила використання дронів. Із 1 липня в Україні зростуть пенсії.

Точка зору: колонки

Хвиля обурення в соцмережах тим, що «батьків» у підручниках замінять «рідними», а ці «рідні» можуть бути геями, відсунула на маргінес саму суть дискусії про дискримінаційні моменти в шкільних книжках, пояснює правозахисниця Ярина Боренько.

Мешканка вулиці Личаківської Анастасія Карп’як розповідає, що не так із ремонтом вулиці та чому варто враховувати думку людей.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

На Майстерні міста говорили про майбутній План сталої мобільності Львова, який допоможе покращити транспортну систему міста.

У Львові в чергове обговорили, як зробити міські дороги безпечнішими. Журналістка Яна Проценко показала, що можна купити на Косівському ринку, який дуже полюбляють львів’яни.

Лікарі медичного центру Medicover розповіли, як вберегти дитину від опіків

Tvoemisto.tv запроваджує новий проект про почесних амбасадорів Львова, першим героєм якого став видатний хімік Роман Гладишевський.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!