7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1841 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 18 по 24 червня.
фото: plus.google.com

фото: plus.google.com

CityLife

Цього тижня у будівлі театру ім. Заньковецької відкрили еротик-клуб. Не минулося у Львові і без чергових фейкових мінувань, які відбулися декілька разів. Львів’янку, яка просто на очах своєї дитиною вживала наркотики, вирішили позбавити батьківських прав. У парках Львова почали повідомляти про пікову активність кліщів. 19 червня помер дисидент Іван Драч.

Цього тижня львівський трамвай наїхав на жінку, у міськраді стався скандал з депутатом ВО «Свобода», а у неділю невідомі напали на табір ромів та вбили юнака.

Проте тиждень минув не без позитиву – до прикладу, у Львові пообіцяли облаштувати 80 майданчиків для вигулу собак. А у ратуші запрацювала дитяча кімната. Також у Львові вирішили скоротити терміни проведення гідравлічних випробувань, почали відмовлятися від зимової піскосуміші та створили комісію, що буде вивчати скандальні львівські забудови. У четвер Львівський перинатальний центр усе ж таки частково запрацював.

А на вулиці Барвінок знайшли древні єврейські надгробки. Також цього тижня Львів відзначав Свято музики. У суботу в Карпатах випав літній сніг, а у Львові офіційно був створений Кластер моди. Також Львівський органний зал повідомив про ремонт будівлі, а на Сихові цього тижня відбувся фестиваль графіті. А ми підготували для вас підбірку блогерів, що фотографують Львів.

Ремонти та реставрації, будівництво

Цього тижня у Львові пообіцяли відкрити новий спорткомплекс. Також зявилася візуалізація змін громадського простору біля Палацу культури. Поблизу Львова вирішили збудувати містечко для ІТ-фахівців та дали старт будівництву ІТ-парку. Тим часом на Погулянці вирішили звести житловий комплекс, біля парку культури – готель, а у Залізничному районі – сквер. Народний дім «Збоїща» також може зазнати позитивних змін.

Також у Львові може з’явитися новий житловий квартал, новий дитячий садок, житловий комплекс на території колишнього заводу. У місті мають відреставрувати руїни Високого замку та відремонтувати вулицю Кордуби.

Транспорт

В Україні вирішили посилити контроль за «євробляхами». Зі Львова до Берліна стало удвічі більше рейсів компанії WizzAir. Також ця компанія змінила правила перевезення ручної поклажі. Стало відомо, що під час Leopolis Jazz Fest у Львові 4 трамвайних маршрути курсуватимуть довше. А в Україні вирішили збільшити штраф за непристібнутий пасок безпеки у машині. Львів’янам нагадали про обмеження руху вантажівок на час спеки та вирішили будувати вужчі дороги.Львів та Люблін вирішили поєднати залізничним сполученням, а з нашого міста відправився перший літак у Рим.

Освіта, здоров’я та бізнес

У неділю Уляна Супрун розповіла про електронні сигарети. Також в МОЗ пообіцяли, що українці не залишаться без медичних послуг навіть без підписання декларацій з лікарями. Також в Україні запустили додаток з переліком безкоштовних ліків. А міністерство освіти нагадало, що вступники мають самостійно обчислити середній бал атестата. Також стало відомо, що 19 львів’ян отримали найбільше балів за ЗНО, а ми розповіли, як підготуватися до цьогорічного вступу. А доповідь викладача, якого звинуваили у комісії, вирішили дати на перевірку етичній комісії.

Тим часом у Трускавці стартував третій форум місцевого розвитку, а уряд вирішив фінансово підтримувати винаходи українців.

Точка зору: колонки

Як у Львові зводити гостей на скромний обід за 1600 грн і… осоромитись

Неробочий ліфт, паста з мікрохвильовки та півгодинне очікування рахунку. І все це у львівських закладах з цінами, які значно вищі за середні.

Пам’ять на смітник. Чому стелажі з бібліотеки на Руській випали з переліку культурих цінностей

Ні у попередньому охоронному договорі, ні у проекті нового про стелажі немає згадки, хоча фахівці переконані, що вони мають історичну та культурну цінність.

Як вберегти цитадель від захланних бізнесменів

Чомусь нікому й на думку не спало, що в такому місці будувати в принципі не варто.

Для чого потрібна поліція на митних переходах

За розмовами про наповнення бюджету бовваніє привид майбутніх виборів.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Нетуристичний Львів: казковий будиночок, вілла віце-президента міста і таємнича стайня

Знайти відьму та спалити. Як минули слухання про будівництво першого приватного пологового у Львові

Великий Львів. Чи зможе місто об’єднати приміські села та розширити свої межі

Народити закордоном: піца в палаті, тато в декреті


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!