7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2629 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 20 по 26 серпня.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

CityLife

На ремонт Личаківського парку у Львові планують витратити 34 млн гривень. Прокуратура в Перемишлі висунула звинувачення водієві українського автобуса, який скоїв ДТП в селі Лещава-Долішня у Перемишльському повіті вночі із 17 на 18 серпня. Від 21 серпня перекрито рух транспорту на перехресті вулиць Збоїща та Мазепи. Працівники ЛКП «Лев» купили професійний мікроскоп Leica DM500 для банку крові для собак, який коштує майже 37 тис. грн.

Стала відома програма цьогорічного 25-го Форуму видавців, який відбудеться у Львові з 19 до 23 вересня. Керівником муніципальної варти у Львові призначили ветерана АТО Богдана Кухарука. Львів'янка Анастасія Горлова та полтавчанка Марія Кічасова-Скорик здобули бронзу на чемпіонаті світу з веслування.

Ремонти та реставрації, будівництво

Під час впорядкування верхнього обходу навколо собору святого Юра у Львові археологи віднайшли ймовірний фундамент церкви XIV-XV ст. У Львові, в сквері навпроти собору святого Юра продовжують роботи з облаштування унікального дитячого майданчику.

Громадський простір «Місця щасливих людей», облаштований у пам’ять про Андрія Кузьменка, прикрасять ліхтарі неправильної форми та вірші на металевих плитах.

Транспорт

Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького наразі не планує розривати контракт з італійською авіакомпанією Ernest Airlines, яка неодноразово затримувала або скасовувала авіарейси зі Львова в Мілан і Неаполь та у зворотному напрямку. На дорозі Львів-Шегині перекриють через ремонтні роботи ще одну ділянку у межах Городка. Автобусний маршрут № 47А відновив курсування по вулиці Личаківській та вулиці Пасічній. 

Ірландський лоукостер Ryanair оголосив про введення обмежень на безкоштовне перевезення ручного багажу на своїх рейсах, які будуть виконуватися з 1 листопада 2018 року.

Освіта, здоров’я та бізнес

Міністерство охорони здоров'я опублікувало онлайн-мапу, на якій вказані всі комунальні та приватні медичні заклади України, що вже уклали договір з Національною службою здоров'я. Львівські навчальні заклади для забезпечення Нової української школи (НУШ) отримали з державного бюджету 13 409 041 грн.

У Міністерстві охорони здоров’я нагадали українцям, що імунітет від деяких хвороб зберігається лише кілька років, а тому громадянам слід проводити ревакцинацію. СБУ звинувачує власників заправок ОККО у фінансуванні тероризму.

Точка зору: колонки

Олександр Шутюк: Скільки води влізе у Пелчинський став

Іван Радковець: Як я провів це літо. Про став, парк та пагорби Цитаделі

Тарас Чолій: Для кого працює міська влада: для львів'ян чи забудовників?

Богдан Тихолоз: Не залежуймось: п’ять тез про українську незалежність

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Дістати колію з кущів. Чи поїдуть електрички на Знесіння та Личаків

Виграти і чекати. Чому втілення проектів громадського бюджету розтягується на роки

Архітектура незалежності. Що Львів втратив і здобув за 27 років


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!