7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2175 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 27 серпня по 2 вересня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

Президент УКУ став лауреатом премії Стуса. На вулиці Кульпарківській облаштовують новий громадський простір. Україна і Грузія спростили процедуру перетину кордону.

У Львові правоохоронці викрили готель. У львівських університетах відзначили День знань. На Львівщині відключили аналогове мовлення. Укрсоцбанк продав будинок у центрі Львова. В Мінінфраструктури повідомили, скільки коштуватиме перша платна дорога.

Ремонти та реставрації, будівництво

Біля Стрийського парку хочуть збудувати триповерховий будинок, а на Сихові почали ремонтувати вулицю Тернопільську. У Львові відреставрували п’яту браму. З 1 вересня в Україні запрацювали нові ДБН. У Львові відремонтують два спортивні майданчики. У Франківському районі відремонтують вулицю Пулюя та збудують церкву євангелістів.

Біля львівського аеропорту планують побудувати садибний квартал, а біля кільцевої дороги на Стрийській погодили розбудову нового житлового кварталу. На вулиці Княгині Ольги хочуть збудувати два ТРЦ та багатоповерхівку з паркінгом, а проект будівництва багатоповерхівки біля медуніверситету заморозили. У Львові вирішили збудувати два пам’ятники ЗУНР.

Транспорт

До Львова прибули перші великогабаритні автобуси МАЗ. Turkish Ailines збільшує частоту польотів зі Львова, а Wizz Air відкрив прямі рейси зі Львова до Франкфурта і Копенгагена. Трамвай №2 відновив маршрут до Пасічної

Освіта, здоров’я та бізнес

У львівських школах відмовились від традиційних лінійок у школах, а у  МОН хочуть змінити умови праці для вчителів пенсійного віку. Частина львівських шкіл відзначали День знань 1 вересня, втім більшість святкуватимуть 3 вересня. Рейтинг найкращих українських шкіл очолила львівська гімназія.

На Львівщині почали видавати пакунки малюка.

Точка зору: колонки

Антон Шишкін: Місія здійснена. Як поліпшити автобусні перевезення у Львові.

Ірина Снітинська: 10 «так», що кардинально змінили життя львів’ян.

Ігор Бущак: Школа не формує бали ЗНО. Медалі треба давати батькам, дітям, репетиторам і вчителям.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Знайти квартиру у Львові. 5 шахрайських схем і як їх уникнути.

Як виглядають перші класи львівських шкіл перед 1 вересня.

Плавання для чайників. Як ходити у басейн із користю.

Що можна взяти з собою у салон літака. Авіаперевізники змінюють правила.

60 гривень на добу. Хто заплатив за турне Андрія Садового Україною. Інфографіка.

Де активно відпочити в Карпатах. 10 вершин для піших походів у гори.

Амбасадори Твого міста. Відповідальна за діаспору.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!