7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1872 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 3 по 9 вересня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

Вулицю північну спершу закрили для вивозу сміття, а потім знову дозволили ще 10 днів вивозити туди відходи. Григорій Козловський досі не демонтував скляну надбудову на «Гранд Готелі», натомість придбав підвальне приміщення у кам’яниці на площі Ринок.

Аптека на Міцкевича відновлює свою роботу. Іноземець на швейцарських номерах хотів прорвати кордон на Львівщині. Львівський автобусний завод повідомив про відновлення роботи у Львові. Мерія Львова судитиметься з власниками вілли на Свєнціцького. 

Ремонти, реставрації, будівництво

До кінця року на Львівщині відремонтують ще п’ять доріг. Наступного року за програмою співфінансування реставруватимуть балкони у центрі Львова.

У вірменському храмі продовжують реставрувати старовинні фрески. На вулиці Чайковського відкриють молодіжний центр. На Львівщині почнуть будувати нову транспортну розв’язку.

Транспорт

Біля «Ашану» на Кульпарківській облаштували кишеню для громадського транспорту. Трамвай №10 почне курсувати у жовтні. Через змагання з триатлону 20 автобусних маршрутів не курсували через центр та у напрямку Брюховичів. До Рясного запустять великі автобуси МАЗ.

Освіта, здоров’я та бізнес

Львівські школярі відзначили початок навчального року флешмобами та екскурсіями. Найбільше першокласників пішло у Шевченківському районі Львова.

Соціальні проекти, благодійність, цікавинки

З України вирушив перший рейс Ryanair. Цього тижня в Україні запрацював електронний чек. На Новому Львові відкрили Пазл-бібліотеку для дітей. В Україні можуть скасувати перехід на літній час. В Україні підвищили ціни на алкоголь. У Львівському перинатальному центрі народилась рекордна кількість двійнят. Під Львовом встановили рекламу, схожу на політичну.

Точка зору: колонки

Дем’ян Данилюк: На які маршрути варто випустити нові автобуси у Львові.

Анастасія Карп’як: Личаківський марафон. Що переможе: турбота про безпеку чи безкарність за халтуру.

Спецпроекти на спецтеми Tvoemisto.tv

«Можна Пагромче і на русскам». Як обговорювали громадський простір біля Палацу Хоткевича.

Півмарафон із немовлям. Як львів’янка поєднує спорт і материнство.

Що має побачити кожен львів’янин. Піскові озера.

Нетуристичний Львів: Прокуратура в готелі та вілла-зоопарк.

Один власник – одна аптека. Чому десятки українських аптек можуть невдовзі закритись.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!