7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1801 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам тиждень з 10 по 16 вересня.
фото: Senfil.net

фото: Senfil.net

CityLife

Львів планує перейти на зелену енергетику. Біля латинської катедри відкриють ще один ресторан. До Львова привезли мощі святого Антонія Падуанського. Кілька вулиць міста знову затопило під час зливи. У Палаці мистецтв пройшла виставка масштабних моделей.

Уляна Супрун радить молоді конфліктувати, бути чесними та не боятися брати на себе відповідальність.

Транспорт

Кінцеву зупинку тролейбуса №13 тимчасово перенесли. Знаємо, які маршрути трамваїв та тролейбусів Львова найприбутковіші. Три автобусні маршрути змінять схеми руху. На площі Старий Ринок реорганізували рух транспорту.

На Личаківській встановлять розумні світлофори. Львівська міська рада отримала чотири варіанти дизайну на конкурс брендування транспорту. Нові автобуси МАЗ мають виїхати на львівські вулиці вже наступного тижня. До речі, вони не матимуть кондиціонерів, і на це є кілька причин.

Вулиці Міхновських та Весняну перекрили на ремонт. Частину доріг у Львові будуть ремонтувати за допомогою екополімерів. Частину вулиці Бандери почали облаштовувати за проектом «Вулиця для всіх».

Будівництво, ремонти та реставрації

У Львові відремонтують вулицю Сосюри. УКУ викупив недобудований конференц-зал біля податкової і має кілька варіантів, що з ним робити далі. Григорій Козловський придбав чотириповерховий будинок у центрі Львова. Гінекологічний корпус перинатального центру реконструюють за 119 млн грн.

У Львові розробили два варіанти нової дороги між Левандівкою та Рясне. Власника вілли «Люсія» на Свєнціцького оштрафували на 170 тисяч гривень. Маємо інструкцію, як поскаржитися на неякісні будівельні роботи. На Знесінні відкриють нову сімейну амбулаторію.

В аеропорту «Львів» можуть побудувати новий термінал. А поблизу Львова – дачне поселення на шість будинків. На Пекарській з’явиться новий громадський простір. Театр Заньковецької відремонтують. У двох районах Львова побудують нові офісні центри. У центрі Львова завершили реставрацію пам’ятки архітектури.

Освіта і медицина

У львівському перинатальному центрі народилася вже тисяча немовлят. Пологове відділення на Раппопорта тимчасово не працює. Міністерство охорони здоров’я запроваджує нові правила виклику швидкої допомоги. Нещепленим дітям заборонили відвідувати навчальні заклади. Знаємо, як це буде діяти у Львові.

Соціальні проекти, благодійність, цікавинки

Олександр Соколов отримав спинномозкову травму і потребує допомоги. Так само допомогти зібрати кошти на лікування просять рідні дворічного Ярослава Мілойчікова, у якого діагностували синдром Уеста.

Розповідаємо, де можна отримати знижку з Lviv City Card. Тим часом на площі Ринок знімали романтичну комедію «Я, ти, він, вона». Маємо афішу театрів на вересень. Перший театр, до речі, ставить виставу для людей з вадами зору. Львівський ресторан потрапив у топ-10 найкращих пабів Європи.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Пояснюємо, як на Львів вплинули кліматичні зміни та як на це має реагувати місто. Розповідаємо про майстерню, де дають друге життя поламаним речам – наприклад, звичайним парасолькам.

Показуємо унікальні історичні фото з Форуму видавців – починаючи з 1995 року. До дня програміста поговорили з ІТ-фахівцями – дізналися їхню філософію та чого кожен з нас може в них повчитися.

Пропонуємо нову прогулянку нетуристичним Львовом – вулицею, де раніше протікала Полтва, кварталом польських офіцерів та вуличним театром.

Точка зору: колонки

Журналістка Дарія Скрипник розповідає, як це – бути волонтеркою та будувати Україну під AC/DC. Фотограф Юрко Дячишин іронізує над звичкою галичан палити сухе листя і бадилля, порівнюючи це з фестивалем Burning Man. А керівник університетських програм EPAM Lviv Володимир Вергун переконує, що інноватором може стати будь-який шкільний учитель чи університетський викладач.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!