7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1954 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 17 по 23 вересня.
Фото: dollartrip.com

Фото: dollartrip.com

CityLife

У Львові, в межах фестивалю Lviv Coffee Festival 2018, обрали найкращу кав’ярню міста. Нею вже третій рік поспіль став культовий заклад «Вірменка». З фонтана на вулиці Коперника у Львові поступово зникають італійські білі мармурові камінці, якими вистелили дно відреставрованого водограю. Львівська міська рада погодила придбання на умовах фінансового лізингу 25 одиниць техніки для прибирання та чотрири евакуатори.

Ремонти, реставрації, будівництво

Львівський музей історії релігії підписав договір з ТзОВ «Еталон-Ком» на реставрацію експозиційних залів, підземелля та фондосховища за 19,9 млн гривень. У Сихівському районі Львова капітально відремонтують вулицю Ґрунтову. Депутати Львівської міськради погодили інвестиційний договір між ЛКП «Львівелектротранс» та ТОВ «Лем Стейшн» щодо реконструкції трамвайного депо на вулиці Вітовського, 57 та на вулиці Братів Тимошенків, 4. На вулиці Городоцька, 286б побудують торговий центр на місці наявного незавершеного будівництва.

Транспорт

На конкурс перевізників подали 7 пропозицій, 5 із яких — львівські компанії. Перший вживаний трамвай, який ЛКП «Львівелектротранс» придбав у Берліні, вийшов на маршрут №3. У Львові почали курсувати перші нові автобуси білоруського виробництва МАЗ. На частині вулиці Тарнавського запровадять односторонній рух.

Освіта, здоров’я та бізнес

Депутати Львівської міської ради підтримали електронну петицію про організацію кімнат матері та дитини в амбулаторіях та поліклініках міста. Львівська область одержала першу партію «пакунків малюка» 203 штуки.

Соціальні проекти, благодійність, цікавинки

У Львові обрали переможця Global Teacher Prize Ukraine, якого оголосять на офіційній церемонії 7 жовтня у Києві. Book Forum назвав найкращі книги цьогорічного форуму. Гран-прі отримала книга «Наш герб. 

Точка зору: колонки

Твоє місто: Фейки роблять нас сильнішими. Чому ми звітуватимемо про свої помилки

Леся Мельник: Чи справді дітям без щеплень заборонили ходити до шкіл та садків

Спецпроекти на спецтеми ;Tvoemisto.tv

Як створити таїнство, а не корпорацію. Борис Ґудзяк про великі ідеї

Вулиця веж і винарень. Фоторепортаж із першого вуличного фестивалю на Лесі Українки

Не лише книжки. Як Форум видавців творить середовище у Львові

Чому після занять спортом болять м’язи і що з цим робити

Жарти замість заробітків. Історія успіху дівчини з Закарпаття, яка двічі розсмішила коміків

Нетуристичний Львів: сецесія над річкою та палаци Пекарської


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!