7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1625 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам тиждень із 24 по 30 вересня.
Фото: Назарій Юськів

Фото: Назарій Юськів

CityLife

Інспектори з паркування запрацюють у Львові з жовтня, втім із 27 вересня в Україні почала діяти нова система штрафів за неправильне паркування. В Україні пояснили зміни до законодавства про субсидії. На кількох ключових перехрестях Львова планують реорганізувати рух.

У Львові стартувала ІТ Arena. Цього тижня на хабарі затримали керівника атестаційного центру та члена комісії з відбору поліцейських. Для туристів Львова запустили мобільний додаток. Біля Львова сталась масштабна пожежа, в якій постраждав місцевий мешканець.

Ремонти, реставрації, будівництво

Через ремонт на Сихові тимчасово закрили ЦНАП. У львівському ОХМАТДИТі відремонтували приймальне відділення. Біля Території Терору хочуть облаштувати громадський простір. У Залізничному районі Львова після ремонту відкрили вулицю Ботанічну. На Угорській завалили частину заводу «Полярон».

Неподалік центру збудують новий житловий комплекс. Площу Двірцеву у Львові ремонтуватиме Онур. Через реконструкцію Палацу Спорту на Мельника зрізали майже 300 дерев, а на вулиці Липинського демонтували скандальний павільйон.

Транспорт

У Львові провели дослідження велосипедистів. У ЛМР презентували дизайн картки електронного квитка. На кінцевій зупинці трамвая №2 облаштують кафе та громадські туалети. Вулицю Шота Руставелі відкрили для проїзду. Служба автодоріг Львівщини оприлюднила весь список ремонтів на 2018 рік.

Освіта, здоров’я та бізнес

Наступного року ЗНО стартує 20 травня. Львівські породіллі почали отримувати пакунки малюка.

Соціальні проекти, благодійність, цікавинки

В Україні оприлюднили дослідження політичних партій та кандидатів у президенти. У Карпатах випав перший сніг, а в Україні ввели в обіг нову 20-гривневу купюру. Соціологічна група «Рейтинг» презентувала дослідження політичних партій та кандидатів у президенти України.

Точка зору: колонки

Оксана Медвідь: Як зрозуміти підлітка. 5 підказок для батьків.

Антон Шишкін: Як проїхати свою першу Львівську сотку.

Спецпроекти та спецтеми Tvoemisto.tv

На шпацер із наукою. Як у Львові на вечір ожили відомі вчені.

Постійний зв’язок із лікарем та сучасна лабораторія. Що дає декларація з лікарем приватної клініки.

Наздогнати свої мрії. Історія ІТ-бізнесмена, який обрав відпочинок замість роботи.

Пацієнта не цікавить слово «ймовірно». Як львівським закладам запобігти поширенню гепатиту.

Нетуристичний Львів: Монастирський став, готичний палац та дім для жебраків.

Богдан Коломійчук: Львів – не лише місто пива та кави, а й кримінальної культури.

Як тренуватись у холодну пору року. Поради від фахівців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!