7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2393 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам перший тиждень жовтня.
Фото: Назарій Юськів

Фото: Назарій Юськів

CityLife

Андрій Садовий іде в президенти і більше не балотуватиметься на пост міського голови. Знаємо, коли у Львові увімкнуть опалення. Тисячі львів'ян долучилися до молитовної ходи в неділю.

Ремонти, реставрації, будівництво

Маємо візуалізацію, як може змінитися парк Білогорща. Через встановлення пам’ятника ЗУНР зрізають дерева. Першу частину меморіалу Небесної Сотні відкриють у лютому, а спортивний майданчик неподалік – пізніше, ніж планувалося. У парку імені Івана Павла ІІ прокладуть доріжки та проведуть освітлення. Знаємо, як може змінитися мікрорайон Персенківка.

Біля органного залу облаштували громадський простір. Біля академії мистецтв встановлять пам’ятник депортованим українцям. Частину вулиці Бандери облаштували за проектом «Вулиця для всіх».

В Україні запрацювали нові будівельні норми щодо дитсадків. Віллу Левинського внесли в реєстр пам’яток архітектури.

Транспорт

У центрі Львова загорілася маршрутка. Міська рада відклала оголошення результатів конкурсу перевізників, але визначилася з переможцем конкурсу брендування транспорту. Знаємо, куди скаржитися львів’янам, якщо останній транспорт за графіком не приїхав.  Інспектори паркування у Львові почнуть працювати з листопада.

 

За межами населених пунктів тепер треба їздити з постійно увімкненими фарами. Біля ТРЦ Forum Lviv переналаштують світлофор.

Освіта, здоров’я, бізнес

Низка медичних послуг стануть безкоштовними у 2019 році. Знаємо, які саме. На осінні канікули львівські школи підуть у кінці жовтня.

 

Львівщина отримала більшість необхідних підручників для 1, 5 та 10 класів. У майже 30 дитсадках облаштували додаткові групи. Дізналися, чому батьки виступають проти цього.

Благодійність та цікавинки

Побували на марші за права тварин у Львові і маємо гарний фоторепортаж. Маємо афішу вистав у жовтні у львівських театрах. А ще знаємо, коли почне працювати зимова ковзанка на площі Ринок.

Українцям дозволили обміняти паспорти на ID-картки. Верховна Рада у першому читанні схвалила законопроект про державну мову.

8 вихованців ЛКП «Лев» шукають нові домівки. Реанімація немовлят львівського ОХМАТДИТу потребує нового обладнання.

Пропонуємо спробувати 9 цікавих осінніх страв із сезонних продуктів.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Поспілкувались з авторками книги «Гра в музей» та дізнались, чому музеї та відвідувачі потрібні один одному, навіщо культурі стратегія та як взагалі нарешті почати ходити в музеї.

З’ясували, коли відправляються у останні рейси автобуси, трамваї та тролейбуси Львова та склали перелік маршрутів, які найдовше курсують містом.

Погортали електронні версії першої частини цьогорічних букварів на сайті МОН, аби дізнатись, якою бачать сім’ю укладачі цих книжок.

Дізнались, скільки місто отримує за одне зрізане дерево і де точно не зрізатимуть здорові насадження.

У спецпроекті «Нетуристичний Львів» зазирнули у тінь Погулянки: колись цей гай засадив буками литовський меценат. Тутешні джерела колись були головним джерелом води у львівському водогоні. А у ХІХ столітті цей район був улюбленим місцем для розваг та відпочинку серед львів'ян.

Точка зору: колонки

Львів може втратити традиції озелення, які існували тут раніше, вважає архітекторка та урбаністка Ольга Криворучко. На її думку, аби зробити місто більш комфортним та естетичним, треба більше уваги приділяти як збереженню рослин, так і висадці нових.

 

Долучайтеся до нашого Telegram-каналу та спільноти у Facebook.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!