7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2787 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 8 по 14 жовтня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

Львівська міська рада запустила чат-бот у Telegram LvivCityHelper, який допоможе мешканцям отримати різну інформацію. У Львові змінили вартість абонементів на паркування на майданчиках, які обслуговує ЛКП «Львівавтодор».

На вулиці Сихівській, у напрямку до вулиці Зеленої, у Львові відремонтують хідники, прокладуть велодоріжку та облаштують сквер із лавками. Міністерство соціальної політики не буде враховувати автомобілі на єврономерах при нарахуванні субсидій, оскільки неможливо встановити факт належності цього майна конкретній особі. Із 11 жовтня у Львові розпочали опалювальний сезон для закладів освіти, охорони здоров’я та культури.

До 1 січня 2019 року всі багатоквартирні будинки Львова спишуть з балансу комунальних підприємств міста.

Ремонти, реставрації, будівництво

Львівський академічний драматичний театр імені Лесі Українки оголосив тендер на капітальний ремонт внутрішнього дворика театру Лесі Українки на вулиці Городоцькій, 36, 38. ЛКП «Палац ігрових видів спорту» стане замовником будівництва Палацу спорту на Сихові.

Управління архітектури та урбаністики Львова отримало функції замовника проекту та кошторису на капітальний ремонт скверу біля кінотеатру ім. Довженка, що на Сихові.

Транспорт

Авіакомпанія Wizz Air значно скоротила час безкоштовної реєстрації для зворотних рейсів за квитками, в яких пасажир не оформив послугу вибору місця. У Львові на маршрут 5а, який курсує від площі Різні до Винників, запустили 12-метрові автобуси, серед яких МАЗ та ЛАЗ. Для Львова планують придбати 100 електробусів.

Петиція до Львівської міськради про запуск великих комунальних автобусів до Брюховичів набрала необхідні 500 підписів. Львівські перевізники вимагають підняти ціну на проїзд.

Освіта, здоров’я та бізнес

Інформація про побиття учня у львівський школі виявилась неправдивою. Вчитель, який ніби-то побив учня, готовий подати до суду про захист честі, гідності та ділової репутації. Центр громадського здоров’я МОЗ України вважає некоректним публікування Львівським обласним лабораторним центром переліку закладів, де львів’яни імовірно заразилися гепатитами В і С.

Хірургічне відділення КЗ ЛОДКЛ «Охматдит» отримало від благодійного фонду «Допомагати просто» електрохірургічний комбайн – апарат з чотирма електроскальпелями та насадками для них.

Соціальні проекти, благодійність, цікавинки

Протягом одного дня, 19 жовтня, відвідувачі низки ресторанів Львова зможуть платити за своє замовлення стільки, скільки вважають за потрібне. Христина Соловій презентує третій сингл «Шкідлива звичка» з нового альбому «Любий друг».

Tvoemisto.tv підготувало перелік організацій, які готові прийняти допомогу від львів’ян. Цьогоріч в Україні офіційними вихідними стануть три дні на Новий рік і три дні на Різдво за обома обрядами.

Точка зору: колонки

Щоденник помилок. Тиждень другий (Редакція)

Чому ми не йдемо до психолога (Оксана Медвідь)

Чорно-білі й небезпечні. Чи потрібні Львову пішохідні огородження (Юрій Тер-Арутюнян)

Спецпроекти на спецтеми ;Tvoemisto.tv

Я прийшов – авта нема. Як у Львові забрати машину з штрафмайданчику

Сезон грипу 2018-2019. Що треба знати, щоб вберегтися

Університети Твого міста. Перший у Львові

Амбасадори Твого міста. Михайло Зарічний про схожість математики та музики


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!