7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1810 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам останній тиждень жовтня.
ілюстративне фото: Назарій Фарш

ілюстративне фото: Назарій Фарш

CityLife

У Львові розпочався опалювальний сезон. Колишній львівський журналіст, а нині – народний депутат та лідер «Народного контролю» Дмитро Добродомов оголосив про участь у президентських виборах.

Ремонти, реставрації, будівництво

На початку Личаківської замінять вуличне освітлення. На вулиці Костюшка тимчасово обмежили рух транспорту через ремонту корпусу університету Франка. За програмою співфінансування відреставрували вже 11 брам. Маємо фото всіх до та після. Знаємо, якою буде нова дорога між Рясне та Левандівкою.

На місці молокозаводу погодили будівництво житлового кварталу. На вулиці Під Голоском збудують п’ять багатоповерхівок, а біля Професорської колонії – ще одну.

Транспорт

У Львові визначили переможців конкурсу перевізників. Turkish Airlines частіше літатиме до Стамбула. Знаємо, скільки «Львівелектротранс» заробив після подорожчання проїзду та чому на вулиці Дорошенка досі не реорганізували рух. Маємо графік експериментального маршруту до Рясного.

Освіта, медицина, бізнес

Пояснюємо, хто платитиме за доїзд сімейного лікаря додому до пацієнта, а також чому у Львові швидка не завжди приїжджає вчасно. На Львівщині відкрили першу чергу найпотужнішої сонячної електростанції. У Львові зареєстрували петицію проти створення нових груп у садочках.

!Fest став власником ресторану «Ратуша», а також відкриває новий ресторан над «Криївкою» та «Найдорожчою ресторацією Галичини». А ми розповідаємо про три зміни у ЗНО-2019.

Благодійність та цікавинки

Маємо актуальні фото Грибовицького сміттєзвалища. У Львові створили громадську організацію для жінок, які одужують від раку. Покажемо, як виглядають сирени тривоги у Львові.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Під час Бієнале довіри відомий львівський психотерапевт Олександр Фільц розповів про довіру як ідею та практику людських стосунків.

Також пропонуємо чергову прогулянку нетуристичним Львовом, яка розпочинається з палациків та вілл вулиці Лисенка, минає лікарню-санаторій та будинок, де народився Роман Шухевич та завершується біля костелу, що раніше слугував військовим пороховим складом.

Точка зору: колонки

Перший заступник керівника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошитський розвінчує основні міфи, які пов’язані з використанням TruCam.

Якби щонайменше 95% громадян України вакцинувались проти кору, ми б не мали уявлення, що така хвороба взагалі існує, вважає лікар акушер-гінеколог Вальдемар Надіжко.

Після Бієналє довіри, що сколихнуло місто, частину людей збентежила тема: як формуються ціни в ресторанах. Рестораторка та кандидат економічних наук Льоля Ланда розкриває секрети ресторанного бізнесу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!