7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1633 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам тиждень 29 жовтня – 4 листопада.
ілюстративне фото: discoverukraine.com.ua

ілюстративне фото: discoverukraine.com.ua

СityLife

Львів побив температурний рекорд – 30 жовтня уперше за 50 років температура повітря сягнула 21.6 градусів тепла. А 1 листопада у Львові розпочалось голосування за проекти громадського бюджету. Тим часом у парку Івана Павла ІІ вандали понищили сакури і хресну дорогу.

Ремонти, реставрації, будівництво

На вулиці Зеленій збудують новий житлово-офісний центр, а Левандівку і Рясне сполучить нова дорога, будівництво якої вже погодили. На вулиці Льва облаштують майданчик для будівельних відходів.

Транспорт

Цього тижня компанія Wizzair відкрила два рейси зі Львова, а Ryanair – цілих 5 маршрутів. Окрім того, airBaltic анонсувала авіарейс зі Львова до Риги.

У Львові почали працювати інспектори з паркування – пропонуємо подивитись, як це відбувається.

Освіта, медицина, бізнес

Цього тижня оголосили повторний конкурс на посаду директора обласного перинатального центру. І вперше за 11 років на Львівщині людина захворіла на сказ, на жаль, хвору не вдалось врятувати.

33 уродженця Львова та Львівщини потрапили під санкції Росії. Серед них – Олег Тягнибок, Юрій-Богдан Шухевич та Володимир Парасюк.

Батьківська рада Львівщини зареєструвала петицію про заборону житлового та офісного будівництва без розширення мережі комунальних шкіл та садочків.

Цікавинки

1 листопада відзначали День всіх святих. На Личаківському цвинтарі у цей день запалили тисячі вогників. А в середмісті Львова знімають французький серіал, події якого відбуваються в Парижі.

До 100-річчя ЗУНР у Львові відбувся Марш слави УГА та відтворення боїв за Львів, що точились у 1918 році на місці нинішнього скверу «На валах».

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів в інтервю Tvoemisto.tv, хто отримає Львів після нього та чим він займатиметься після президентських виборів.

Пропонуємо ознайомитись з проектами-учасниками конкурсу громадського бюджету в Галицькому та Залізничному районах Львова. Розповідаємо, чого навчила Нова українська школа за перші місяці. Також пропонуємо новий маршрут нетуристичним Львовом – старим і новим Знесінням.

Покроково пояснюємо, як організувати похорон у Львові, які довідки потрібні та куди звертатись.

Точка зору: колонки

Урбан-активіст Дем'ян Данилюк розповідає, як організувати ремонт вулиці, щоб усім було добре.

Чому про «Бієнале довіри» потрібно починати говорити у школах, розмірковує львів'янка і мати трьох дітей Ірина Петелицька. А Роман Щербан ділиться враженнями від кінострічки «Dzidzio Перший раз».

 

 

 

 

 

  

 

 

                             


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!