7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2422 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам тиждень із 5 по 11 листопада.
фото: Senfil.net

фото: Senfil.net

CityLife

На Коперника відкрили оновлений фонтан «Володій», а у будівлі Головної пошти облаштували незаконний кіоск. Всі пішохідні зони у містах мають стати доступними для маломобільних людей. У Львові погодили обмеження поліетиленових пакетів у торгових мережах, домовившись із бізнесом про поступовий перехід на альтернативні засоби.

У Львові відновили опалювальний сезон. Депутати не погодили парковку біля готелю Panorama на проспекті Свободи, а спорткомплекс на Липинського хочуть будувати за кошти інвестора.

Польські футбольні фанати відзначили 100-річчя оборони Львова поляками від армії ЗУНР, запаливши фаєри перед могилами львівських Орлят на Личаківському кладовищі. До Львова привезли контейнери, які згодом мають встановити на вулиці Словацького.

Ремонти, реставрації, будівництво

В історичному ареалі міста дозволили будувати лише підземні паркінги, а у Винниках збудують тунельний шляхопровід. У Львові триває будівництво меморіалу Небесної Сотні. Виконком погодив велодоріжку на Чорновола, Варшавській та Замарстинівській. Біля Снопківського парку зведуть багатоповерхівку.

Петиція про реконструкцію площі Довженка зібрала необхідну кількість підписів. Цього тижня у Львові відреставрували низку брам, зокрема на Лисенка та Дорошенка. На Грибовицькому сміттєзвалищі збудують систему дегазації.

У соборі Святого Юра відреставрують дзвіницю. У Львові провели екскурсію вулицею Бандери та показали, як вона може змінитися після реконструкції. У Шевченківському районі Львова збудують ще дві церкви. Озеро на Панча почнуть облагороджувати наступного року. Біля Арени Львів збудують житловий квартал із озерами.

Транспорт

Петиція про тролейбус у Рясне набрала понад 500 підписів. В Україні ухвалили закон про розмитнення авто на єврономерах та посилили штрафи. За паркування у Львові можна буде платити карткою. Із перевізниками укладуть тимчасові угоди на маршрути, на які ніхто не подався під час конкурсу. На дорогах із інтенсивним рухом будуватимуть багаторівневі розв’язки.

Освіта, здоров’я, бізнес

Нацбанк дозволив відкривати онлайн-рахунки клієнтам усіх банків. Приватні лікарі зможуть виписувати рецепти за програмою «Доступні ліки». Заяву на оформлення біометрики можна буде подавати онлайн. Медики пояснили, чому погано під час грипу та як його лікувати.

Благодійність та цікавинки

Цього тижня львів’яни зможуть спостерігати метеорний дощ. У Славську на Львівщині заборонили використання поліетилену. Таїланд тимчасово скасував візовий збір для українців. Атракціон «Сюрприз» у парку культури і відпочинку демонтують після майже 40 років роботи.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Червона доріжка для батюшки. Як живе церква московського патріархату у Львові.

Чому випадає волосся і що з цим робити. Поради трихолога.

Фонтан і мобільна служба для хворих дітей. Які ініціативи потрібні Сихову.

Озеро та дорога на кладовище. Що хочуть утілити в Шевченківському районі

Спорт, спорт і ще раз спорт. За які проекти голосувати у Франківському районі.

«Бабки знають, під чим підписуються». Як пройшло обговорення реконструкції площі Довженка.

Школа самооборони та нова музична апаратура. Чого потребує Личаківський район.

Нетуристичний Львів: Будинок Лема, стара браєрівка, вулиця без будинків і палац-лікарня.

Точка зору: колонки

Олег Котис: Чи зможуть львів’яни відмовитись від поліетиленових пакетів.

 

Долучайтеся до нашого Telegram-каналу та спільноти у Facebook.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!