7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1181 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам період з 12 по 18 листопада.
ілюстративне фото: Назарій Фарш

ілюстративне фото: Назарій Фарш

CityLife

У Львові закінчилося голосування за проекти Громадського бюджету. Ось результати. У місті вимкнули фонтани. Уздовж сихівської лінії трамвая висадили майже півсотні нових дерев.

Ремонти, реставрації, будівництво

У Львові оголосили тендер на будівництво спорткомплексу на Сихові. На вулиці Калнишевського обмежили рух, а на Братів Міхновських продовжили ремонт. У Рудному та Винниках відкриють ЦНАПи. Аварійний міст на Львівщині ремонтують за понад 16 млн грн.

Львівський аеропорт відновить занедбаний готель «Тустань». На території паркінгу Victoria Gardens з’являться офісні приміщення. У поліклініці на вулиці Руській знайшли розписи ХХ століття. На вулиці Мушака облаштують паліативне відділення. У Львові погодили будівництво багатоповерхівок на вулиці Перфецького.

Транспорт

Автобус №47А почав курсувати до Підзамча. У місті почали евакуйовувати покинуті автівки. Із Харкова до Львова планують відкрити авіарейс. Львів’ян запрошують обговорити вартість, графік та якість перевезень у Львові. Усі 30 берлінських трамваїв уже прибули до Львова. Два тролейбусні маршрути Львова хочуть продовжити. «Львівавтодор» оголосив тендер на електронний квиток.

Освіта, медицина, бізнес

Дізналися, коли породіллі в Україні зможуть офіційно обирати лікаря, в якого народжувати, та хто за це платитиме.

Благодійність та цікавинки

Публікуємо результати соцопитування: кого мешканці Галичини бачать наступним президентом. Львів’янка стала чемпіонкою світу з фехтування на візках. Роз’яснюємо, як змінилися правила нарахування субсидій. Львів’ян запрошують на фестиваль Jazz Bez. Розповідаємо про найцікавіші розробки львівських винахідників, представлені на StartUp Market.

Померли письменниця Ева Гата та очільник рятувальників Львівщини Сергій Дмитровський.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

У спецпроекті «Твоє здоров’я» розповідаємо, як регулярний огляд у гінеколога може врятувати життя. Також пояснюємо, для чого Львову світлофори та хто визначає, де їх встановлювати.

Полізли на дах з львівським сажотрусом, який вже 25 років споглядає львівські пейзажі зі стріх Кастелівки. До прем’єри фільму «Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда» дослідили, які з магічних істот водяться в Україні та де саме. Також пропонуємо чергову прогулянку нетуристичним Львовом: від палацу-«глушилки», до незбудованого театру.

Колонки: точка зору

Депутат міської ради Львова Валерій Веремчук розповідає, що чекає на мешканців після того, як багатоквартирні будинки спишуть з балансу комунальних підприємств.

Батькам не варто стидатись розмовляти з дитиною про появу на світ та секс. Треба пояснювати всі природні процеси доступною мовою, — вважає психологиня Оксана Медвідь.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!