7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1622 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам період із 26 листопада до 2 грудня.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

CityLife

На площі Ринок почали монтувати ятки Різдвяного ярмарку, що має відкритись 7 грудня. З початком холодів у місті запрацювали пункти обігріву.

Сесія ЛМР затвердила перелік з 54 проектів, що наступного року втілять за кошти громадського бюджету. А в обласній раді конкурсна комісія обрала керівника для Львівського палацу мистецтв.

З 1 грудня зріс прожитковий мінімум і змінились розміри соціальних виплат від держави.

У Львові розпочався цикл різдвяних містерій «Від Романа до Івана», що триватиме до 20 січня.

Ремонти, реставрації, будівництво

Львів оголосив тендер на купівлю обладнання для очистки фільтрату на Грибовицькому сміттєзвалищі. А у Львівському палаці мистецтв нарешті замінили систему опалення, що не працювала 5 років.

На вулиці Шота Руставелі на місці проектного інституту будуть готель та офіси. А на ділянці вулиці Князя Удатного на місяць перекрили проїзд через будівельні роботи.

На площі Ринок відреставрували дерев'яну браму.

Транспорт

У Винники почали курсувати шатл-баси та великі автобуси. А експериментальні автобуси в Рясне змінили графік руху.

У міській раді представили стратегію розвитку громадського транспорту у Львові. А керівник ЛКП «Львівелектротранс» Олег Береза – звільнився. Тим часом міськрада погодила участь Львова в програмі зі закупівлі 100 автобусів і 10 трамваїв. А в тих трамваях і тролейбусах, що зараз возять містян, увімкнули опалення. Але не у всіх.

Львівські перевізники наполягають на подорожчанні проїзду в маршрутках, а натомість обіцяють возити пенсіонерів безкоштовно.

Інспектори з паркування, які працюють вже майже місяць, оштрафували 940 водіїв.

Освіта, здоров’я, бізнес

Відбулось засідання сесії ЛМР, на якому депутати погодили міський бюджет Львова на 2019 рік.

Два медзаклади Львова відтепер мають нове обладнання. Обласний кардіоцентр – новий ангіограф, а пологове відділення на Рапопорта – апарат для штучної вентиляції легень у немовлят.

У межах акції з профілактики та раннього виявлення ВІЛ-інфекції, що триває до 17 грудня, містян закликають пройти безкоштовний тест на ВІЛ.

Депутати ЛМР своїм рішенням приєднали третю стоматполіклініку міста до четвертої.

Благодійність та цікавинки

У Львові анонсували гала-концерт класичної музики, який диригуватиме Оксана Линів. Захід присвячений 20-річчю міста в переліку світової спадщини ЮНЕСКО. Під час концерту збиратимуть кошти на дослідження та реставрацію каплиці Боїмів. Збір коштів на реставрацію скульптури Ісуса, яка прикрашає купол каплиці Боїмів, анонсували у Львівському інституті Університету банківської справи.

Львівська фотографиня та співзасновниця ГО «Онкостоп» Анна Сєднєва продовжує збирати кошти на лікування онкології.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

На сайті Tvoemisto.tv з'явився тревелблог, перше місто, про яке він розповідає – це Берлін і його 50 відтінків сірого.

Цього тижня ми розвіювали чотири найпоширеніші міфи про хірургію.

А завдяки проекту «Нетуристичний Львів» – гуляли  вуличкою, що колись охоронялась в місті найпильніше, роздивлялись незвичні розписи в будинку «Під совами» та милувались зимовими видами міських палаців та вілл.

Точка зору: колонки

На початку тижня основною темою було введення воєнного стану в 10 областях України. Валерій Пекар ділився думками про те, що кожен з нас може зробити в цій ситуації.

А наприкінці тижня Єлена Артеменко розповідала, як електромобілі змінюють світ і чому це важливо.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!