7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1743 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам період із 3 по 9 грудня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

На Сихові вперше відбудеться різдвяний ярмарок. Міськрада погодила легальні точки продажу живих ялинок та оприлюднила програму святкування Нового року на Різдва. Також цього тижня у центрі Львова відкрили різдвяний ярмарок.

Львів’янам змінили правила в’їзду в центральну частину міста. Міськрада погодила містобудівну документацію для сміттєпереробного заводу на Пластовій, а ЄБРР оприлюднив п’ять компаній, які готові будувати завод у Львові. На вихідних Львів відвідав Петро Порошенко.

Частину збудованого СТРЦ «Спартак» на Замарстинові відкриють цієї весни, а третій у Львові Ашан на Чорновола відкриють наступного тижня.

Ремонти, реставрації, будівництво

Екс-очільник Львівавтодору керуватиме Палацом спорту на Сихові, водночас тендер на його будівництво скасували. У центрі Львова можуть збудувати два паркінги на 250 паркомісць. Міноборони збудує дві багатоповерхівки на Мечникова.

У Шевченківському районі збудують два торгово-офісні центри, а на території заваленого заводу «Полярон» збудують багатоповерхівку зі школою та садочком. Також багатоповерхівку зведуть поблизу Замарстинівської. На Личаківській виправлять декілька недоліків ремонту. На Городоцькій відреставрували ще одну історичну браму.

Транспорт

На маршрути №40 та №28 запустять великі автобуси. Крім цього, найближчим часом нові автобуси МАЗ та Електрон поїдуть 28-м маршрутом до Рудного і 8-м маршрутом до Брюховичів. Автобус №5а змінив схему руху.

Із Києва до Вроцлава через Львів запустять безпересадковий вагон. Управління транспорту вперше оштрафувало перевізників. Біля кільця на Липинського облаштують острівець безпеки. На вулицях Костомарова і Скельній реорганізували рух, а пішохідний перехід на Соборній поки що не ліквідовуватимуть

Освіта, здоров’я, бізнес

Наступного року українцям почнуть видавати електронні лікарняні. Приватні школи та садочки Львова отримають майже півмільйона з міського бюджету.

Благодійність та цікавинки

Домівка врятованих тварин у Львові потребує корму для підопічних. Українські полярники відвідають три львівські школи, а три книги львівського видавництва потрапили до короткого списку «Книга року ВВС – 2018».

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Метро та ІТ-курси для незрячих. Хто і як робить Львів кращим.

Заморожена Ряшівська. Чому три кілометри вулиці будують сім років.

Що має побачити кожен львів’янин. Домініканський собор.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!