7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1751 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам тиждень з 17 по 23 грудня.
Фото: Vgorode.ua

Фото: Vgorode.ua

CityLife

У Львові встановили фігури динозаврів і почали демонтувати стелу Монументу Слави.  Ще з 18 грудня стартував легальний продаж ялинок. Tvoemisto.tv підготувало цілу мапу локацій, де можна знайти і купити новорічну красуню. Того ж дня урочисто відкрили головну ялинку Львова. 20 грудня на площі Ринок почали монтувати різдвяну шопку, а наступного дня до Львова завітав Святійший Патріарх Філарет.

Львівська політехніка вирішила призупинити навчання через брак коштів на опалення. В місті заборонили гральний бізнес.

В п’ятницю на площі Ринок кидали димові шашки, після чого був пікет ТРК «Люкс». Втім, поліція правопорушень не зафіксувала.

22 грудня, приблизно о 13:15 у ятці на різдвяному ринку біля Львівської опери сталася пожежа, ймовірно спричинена вибухом газового балону. У результаті госпіталізували чотирьох осіб, ще один постраждалий звернувся по допомогу до медиків самостійно. Двом постраждалим, 50-річному чоловіку та 23-річній дівчині, провели перші операції.

В поліції повідомили, що винуватцям пожежі на різдвяному ярмарку загрожує до восьми років позбавлення волі.

Також в мережі з’явилося відео вибухів того дня.

Через пожежу різдвяний ярмарок по всьому місту закрили на перевірку і тільки деякі учасники ярмарку продовжили свою роботу в неділю, о 17:00.  

Транспорт

Укрзалізниця призначила ще 5 додаткових потягів на свята через Львів. Також цього тижня почав курсувати новий потяг Львів-Перемишль. Розклад можна поглянути тут.

АТП-1 назвало ще декілька маршрутів, на яких з’являться нові автобуси. У Рудне такі мали поїхати, але не так і не поїхали.

Міськрада підтримала петицію про тролейбус до Рясного.

Будівництво, ремонти та реставрації

Львів отримав ліцензію на переробку сміття для майбутнього заводу. Міськрада погодила проект реконструкції вулиці Бандери, Avalon збудує ще одну багатоповерхівку на Замарстинівській, а власник ОККО – готель із підземним паркінгом на площі Міцкевича.

В місті  вперше знесуть незаконну 7-поверхівку. Натомість, добудують вулицю Ряшівську. Крім цього, на тижні підтримали петицію про заборону будівництва житла без садочків.

У Львові встановили перші підземні контейнери для сміття, як тут без фото?

Освіта і медицина

У дитячій лікарні Львова відкрили оновлену операційну з унікальним обладнанням, а ще у двох районах міста створять нові інклюзивно-ресурсні центри.

Неймовірно, але факт. Деякі аналізи стануть безкоштовними, томи розповіли як це працюватиме.

Бізнес

Три українські мобільні оператори підтвердили запуск послуги перенесення номера у травні. Львівські ІТ-компанії потрапили в топ найкращих роботодавців галузі в Україні, а Tvoemisto.tv розповідало, які прогнози мають українські економісти щодо перспектив розвитку економіки у наступному році.

Соціальні проекти

Відомій львівській мистецтвознавиці Наталі Космолінській потрібна допомога у боротьбі з раком. Допомога потрібна і семирічному Олегу. Чоловіків до 40 років закликають здати кров для хлопчика. 

У Львові розшукують безвісти зниклого чоловіка.

Вихованці ЛКП «Лев» терміново шукають нові домівки

Цікавинки

Наступний рік почнеться з святкування дня народження Степана Бандери на державному рівні.

Спецпроекти та колонки «Твого міста»

Tvoemisto.tv дослідило тему інклюзивної освіти в школах і поділилося порадами, як шукати помічника вчителя у школі. Ще ми подумали, чому у Львові стало менше громадського транспорту і розповіли, що з цим роботи.

Також цього тижня ми розповідали чому не настає вагітність і поділилися таємницями репродуктивних технологій.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!