7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1803 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам останній тиждень грудня і 2018 року.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

CityLife

У Львові після ремонту відкрили галерею «Дзига». І зробили це неабияк – новою виставкою Влодка Кауфмана «Виявлення». Тим часом, римо-католики міста відсвяткували Різдво, а ІТ-кластер провів дослідження і склав портрет львівського ІТ-фахівця.

У міськраді вирішили позначати історичні пам'ятки спеціальним знаком. У центрі Львова запрацювали перші підземні контейнери для сміття, а ЛКП «Лев» отримало крематор для тварин. Окрім того, власник приміщення на Міцкевича, де розташована старовинна аптека, погодився продовжити з нею договір оренди – до цього ішли три роки.

Ремонти, реставрації, будівництво

На вулиці Римлянина завершився ремонт, що змогли розпочати лише з третього разу. А ще стало відомо, чим замостять вулицю Бандери після реконструкції – бруківкою, плиткою чи асфальтом. Також у Львові погодили реконструкцію Фабрики повидла – подивіться візуалізацію. Окрім того, стало відомо, коли і як реконструюватимуть вулицю Шевченка. У Білогорщі ж збудують дитячий садочок зі сонячною електростанцією на даху.

Транспорт

Перед Новим Роком на маршрут №45 виїхали великі автобуси, а львівські перевізники оплатили перші штрафи за невиконання умов договорів з ЛМР. На Костомарова і Скельній – нова організація руху, а український лоукостер отримав дозвіл на авіасполучення Львів – Прага.

Освіта, медицина, бізнес

У Львові затвердили бюджет розвитку, що становитиме 1,8 млрд грн. А також – змінили терміни початку електронної реєстрації в дитячі садки міста. Тим часом, львівські ІТ-компанії потрапили у рейтинг найкращих роботодавців галузі в Україні.

Благодійність та цікавинки

В обласному управлінні юстиції розповіли, якими незвичними іменами називали львівських малюків протягом 2018 року. А хорова капела «Дударик» запрошує до благодійного марафону «Коляда за життя», до якого вже доєднались відомі українські виконавці.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Ми поспілкувались зі заступником міського голови Львова з питань розвитку Андрієм Москаленком про роботу адміністративної комісії, що штрафує містян за самочинні втручання в історичну архітектуру. Зокрема поговорили про надбудову над «Гранд готелем».

Точка зору

А також розмовляли з депутатом ЛМР Валерієм Веремчуком про Львів у 2019 році, про транспорт, кредити і, звісно, сміття.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!