7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1421 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам період із 7 по 13 січня.
Фото: Vgorode.ua

Фото: Vgorode.ua

CityLife

У Львові атмосферно відсвяткували Різдво. Також містом пройшла традиційна хода звіздарів. Аптека на Міцкевича таки переїде в інше приміщення, а на її місці відкриють іншу аптеку.

Транспорт

Зі Львова тимчасово скасували авіарейс до Бидгоща, а також до Венеції та Мілана (Мальпенса), натомість планують відкрити до Амстердама та Торонто. З червня прямим авіарейсом з’єднають Львів з Одесою.

У Львові оголосили тендер на виготовлення проекту реконструкції вулиці Бандери. До кінця року мають виготовити проект малого транспортного кільця.

Два автобусні маршрути змінили схеми руху. На маршрут №9 запустили великі автобуси, а вивільнені Ataman-и пустили на маршрут №19.

Будівництво, ремонти та реставрації

Розповідаємо, як львів’яни можуть повернути кошти за утеплення будинків. На вулиці Кривоноса вже встановили стелу Меморіалу Небесної Сотні.

Бізнес

Українці можуть купляти валюту онлайн та обмінювати її в поштових відділеннях. З 1 січня змінилися деякі правила митного оформлення. На вулиці Чупринки продають частину приміщень «Містопроекту», а на Персенківці – недобудовані очисні споруди. Правоохоронці перевірили дві сотні закладів, де може бути незаконний бізнес. Кажуть, що все легально.

Соціальні проекти, цікавинки

Глава УГКЦ заявив, що єднання з Православною церквою України цілком реальне. Львів’яни можуть дізнатися онлайн, чи списали їхні будинки з балансу ЛКП. Розповідаємо, з яких країн до Львова найчастіше приїжджали туристи, а також які щеплення треба робити перед поїздкою за кордон.

Львівський співак потрапив до нацвідбору Євробачення. Львів потрапив до рейтингу найкомфортніших для проживання міст світу. У Львові можуть відкрити другу в Україні ставропігію Вселенського патріархату.

Спецпроекти «Твого міста»

До львівського художника Остапа Лозинського щороку приходить на Різдво кількасот колядників. Розпитали його, звідки взялася така традиція та чим він пригощає гостей. Також пропонуємо спланувати свою наступну подорож, у чому вам допоможе наш новий тревелблог – про Братиславу.

Точка зору: колонки

Керівник університетських програм EPAM Lviv Володимир Вергун ділиться успішним кейсом про те, як розвивати креативність.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!