7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1356 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим львів'янам запам'ятався тиждень з 28 січня по 3 лютого.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

CityLife

На Львівщині показали новий логотип. Його вартість – 134 тисячі гривень. Тим часом, ЛОДА планує надіслати листа в Мінекології, аби сміттєпереробний завод на Пластовій не будували.

Судді Ігорю Зваричу скасували умовно-дострокове звільнення. Аби нашим читачам не довелося стояти в чергах, ми також розповіли, як подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому.

Ремонти, реставрації, будівництво

Львівська облрада виставила на продаж приміщення, що у неї просив Центр опіки сиріт. Тепер Центр збирає кошти, аби його викупити.

Частину площі Двірцевої вже з березня планують закрити на ремонт. До того ж, реконструкція триватиме в декілька етапів. Ми також дізналися, як зміниться вулиця Богдана Хмельницького після реконструкції.

Крім того, у Львові планують за 4 мільйони гривень відреставрувати фонтан «Кульбаба».

Транспорт

1 лютого у Львові подорожчав проїзд в автобусах. Тепер 7 гривень замість 5. Проте на маршруті №19 збільшили кількість автобусів.

Тим часом в елетротранспорті міста з’являться абонементи з пересадкою. Ще в місті планують відкрити нові трамвайні і тролейбусні маршрути. Звісно, ми показали їх на мапі.

На Львівщині капітально відремонтують трасу Миколаїв-Бібрка, а «Укрзалізниця» планує продовжити маршрут поїзда Львів-Чернівці.

Освіта, здоров’я, бізнес

На Львівщини є перша жертва грипу. Через спалах кору в одному з пологових відділень Львова заборонили партнерські пологи, а Уляна Супрун радить українцям відмовитися від бутербродів з ковбасою.

Цікавинки

Tvoemisto.tv оголошує 2019 роком комфортного пересування у Львові. Чому? Читайте тут. Також ми поділилися своїми історіями, як кожен із журналістів добирається на роботу. Крім того, підготували розклад руху всіх маршруток у Львові.

Точка зору: колонки

Ми поговорили з Владикою Димитрієм про Томос, Московський патріархат і не тільки. Керівник прес-служби АТ «Кредобанк» Віктор Гальчинський поділився своєю думкою, що може покращити проїзд в автобусах Львова.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Спалах кору в області триває вже другий рік. Tvoemisto.tv поспілкувалось із батьками, які за вакцинацію і які проти, аби дізнатись, чим вони керуються, ухвалюючи рішення, і де беруть інформацію про щеплення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!