7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2372 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим львів'янам запам'ятався тиждень із 4 по 10 лютого.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

CityLife

Водія маршрутки, що насмерть збив жінку на Городоцькій, позбавили водійських прав. Не всі львівські супермаркети почали пропонувати альтернативи поліетиленовим пакетам.

У міськраді пояснили, чому забрали басейн із проекту Палацу спорту на Сихові. Львів планують озеленити з допомогою ЄБРР. Адмінкомісія Львова штрафуватиме за самовільне утеплення історичних фасадів. Біля костелу Бернардинів встановлять статую Діви Марії. У Львові оголосили рік архітектора Івана Левинського.

У Львові викрили на хабарі посадовця міграційної служби. У Польщі висунули обвинувачення українському водієві, що спричинив смертельну ДТП у Перемишлі. 

Ремонти, реставрації, будівництво

На Львівщині відремонтують трасу Львів – Пустомити – Меденичі, частину дороги Львів – Самбір – Ужгород, а також розпочнуть ямковий ремонт на деяких дорогах області.

Навесні на Коперника відремонтують велопішохідну терасу. На Руській відреставрують фасад поліклініки та вже відреставрували фасад будинку, в якому жив Євген Петрушевич. У Львові реставрують унікальну картину XVII століття. У Львові оголосили тендер на будівництво велодоріжки у Шевченківському районі.

У Львівському аеропорту добудують новий термінал та відремонтують старий, який почне приймати рейси. У Львові запрацювала унікальна машина для зимового ямкового ремонту. У Львові планують відремонтувати стадіон «Україна».

Транспорт

На перехресті вулиць Шевченка та Єрошенка реорганізують рух. Натомість вулицю Липова Алея хочуть розширити та організувати серпантинний з’їзд по Стуса. На Соборній таки ліквідують перехід, на якому загинула жінка.

АТП-1 запровадить у комунальних автобусах квитки з голограмами, які перевірятимуть контролери. На чотирьох вулицях Франківського району реорганізують рух. Одразу дві транспортні петиції набрали цього тижня необхідну кількість голосів: про негайне введення електронного квитка та покращення транспортного сполучення з Рудним.

Освіта, здоров’я, бізнес

В Україні стартувала реєстрація на ЗНО. Львівський університет увійшов до трійки лідерів в Україні за науковими досягненнями. Управління освіти ЛМР хоче звільнити вчительку, яка залишила школяра самого на кордоні з Угорщиною.

Суд тимчасово відсторонив Уляну Супрун від керівництва МОЗ. Дітей у школах Львова почнуть вакцинувати від кору з 18 лютого. В Україні змінили правила купівлі іноземної валюти. Її можна обміняти у семи банках.

Цікавинки

Львівський Форум видавців назвав дати проведення у 2019 році. Собака, з якого жорстко познущалися восени, шукає сім’ю. Львівське видавництво потрапило до топ-3 найкращих в Україні.

Збірна України зіграє на Арені Львів два матчі у червні, тож через це доведеться перенести концерт співака Олега Винника. Tvoemisto.tv порахувало, куди українці можуть поїхати без віз.

Точка зору: колонки

Ольга Курилко: Чого нас вчить історія підлітків, які познущались над котом.

Василь Кашуба: Життя ціною в айфон. Що допоможе врятувати людину ще до приїзду «швидкої».

Петро Радковець: Пропаганда і сила радянської зброї. Навіщо у Львові збудувати Монумент слави.

Олександра Сладкова: Колись там був перехід, або чому аварії на Городоцькій могло б і не бути.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Буде як у світі. Юрій Рашкевич про реформу вищої освіти.

«Про результат повідомимо згодом. Як працює Гаряча лінія Львова.

У білих халатах і х рентгеном. Як працюють львівські реставратори.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!