7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2211 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам тиждень із 18 по 24 лютого.
Фото: Катерина Москалюк, Марія Стрельцова

Фото: Катерина Москалюк, Марія Стрельцова

CityLife

Протягом кількох днів лютого львів'яни могли згадати, якою буває весна, адже повітря прогрілось до +10 градусів. До Львова, окрім хорошої погоди, приїжджав голова Європейської ради Дональд Туск. Також у місті на засіданні Ради регіонального розвитку побував Президент Петро Порошенко.

ЛКП «Лев» придбало обладнання для створення банку крові для тварин. А Домівка врятованих тварин продовжує шукати працівників – є дві вакансії. Тим часом, міськрада знову повернулась до вуличних музикантів і подумує запровадити для них штрафи.

Ремонти, реставрації, будівництво

Ми дізнались, що ремонтуватимуть у Галицькому, Шевченківському та Франківському районах Львова, і зробили для вас інтерактивні мапи. Також ми склали для вас інтерактивну мапу ям на дорогах міста і запрошуємо долучатись до її оновлення. У Львові нарешті починають ремонт частини вулиці Замарстинівської – тут вже перекрили рух транспорту.

На вулиці Володимира Великого збудують житло для прикордонників, також обіцяють дитсадок. А біля винниківського лісопарку зведуть котеджне містечко на 31 будинок. А на Сихові вже облаштували новий спортивний майданчик.

Транспорт

На вулиці Львова повернувся маршрут №4А, і не просто, а з великими автобусами. А WizzAir анонсував додаткові рейси на літній сезон.

Освіта, здоров’я, бізнес

Вчительку, яка залишила школяра самого на угорському кордоні, понизили в посаді – вона більше не завідувачка.

Кількість померлих від ускладнень грипу на Львівщині зросла до шести людей. Медики просять не легковажити і звертатись по допомогу фахівців за перших ознак застуди. У кількох школах міста тимчасово призупинили навчання через грип та ГРВІ.

З хорошого – у львівському Центрі легеневого здоров'я запрацювала унікальна діагностична система. А ще одна міжнародна компанія відкриє офіс у Львові.

Цікавинки

Стало відомо, що до Львова на Leopolis Jazz Fest приїде сама Даяна Кролл.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Ми з'ясовували, чому у палаці культури імені Гната Хоткевича не обрали керівника та що стримує львів'ян від сортування сміття. Також розбирались у змінах до трудового законодавства, що стосуються ФОПів.

А ще розповідаємо, як починала одна з найбільших ІТ-компаній Львова – ЕРАМ.

Точки зору: колонки

Львів'янка Наталя Кузьо ділиться досвідом про те, як побудувати здорові стосунки з їжею, аби між вами були любов і партнерство.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!