7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1294 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам тиждень із 25 лютого по 3 березня.
Фото: uatravel.org

Фото: uatravel.org

CityLife

Частина пенсіонерів отримає доплати від розмитнених «євроблях». Загалом за пільговий період розмитнення ввезених за кордону автомобілів на іноземній реєстрації на Львівщині розмитнили 11 180 автівок.

Дізналися, які райони Львова є найбезпечнішими, а які – навпаки, небезпечні. Франківська, Галицька, Шевченківська, Залізнична та Сихівська адміністрації оприлюднили титульні списки ремонтів на 2019 рік.

Приміщення на Короленка, 7 на яке претендував Центр опіки сиріт, продали київській фірмі, але того ж дня ЛМР скасувала аукціон через суд. Андрій Садовий зняв свою кандидатуру з виборів президента.

Ремонти, реставрації, будівництво

Біля пам’ятника королю Данилу зрізали шість аварійних дерев, натомість восени тут планують висадити нові. Львів повернув державі 54 млн гривень, виділені на будівництво Палацу спорту на Сихові.

Із 1 березня площу Двірцеву у Львові частково закрили на дворічний ремонт. На місці закинутого комбінату з виробництва хліба на Лемківській збудують житловий квартал. Уночі 3 березня у Львові знесли стелу Монумента Слави на Стрийській.

Велодоріжку на Чорновола будуватиме та ж фірма, що вже будує велодоріжку та хідники на Сихівській. Біля Львова збудують з’їзд на трасу Київ – Чоп.

Транспорт

Із 31 березня Львівська філія АТ «Укрзалізниця» вводить додаткові зупинки на станції «Підзамче» для 53 поїздів. Сихів та залізничний вокзал з’єднають трамваєм із березня, а також запустять трамвай від Академії мистецтв до Підзамча.

Згідно з рішенням міської комісії з безпеки дорожнього руху, у Львові мають установити 12 нових світлофорних об’єктів. Наступного тижня на маршрут №10 виїдуть великі автобуси.

Зі Львова до Ужгорода запустять регулярний авіарейс, натомість уже 3 березня зі Львова до Копенгагена вилетів перший літак.

У Львівському електротранспорті тестують систему оплати за допомогою Bluetооth, запустили півторагодинні та триденні абонементи, а також запроваджують оплату проїзду за допомогою sms-повідомлень. У вихідні на маршруті №19 курсуватиме більше автобусів, водночас маршрут №2а курсуватиме довше.

Освіта, здоров’я, бізнес

Нова пошта із 1 березня почала працювати без вихідних. Працівники львівської швидкої спершу оголосили італійський страйк через низькі зарплати, а наступного дня призупинили його.

Із 1 березня в Україні запрацювала монетизація субсидій, а ПриватБанк тестує можливість залишати «чайові» при оплаті карткою.

10 шкіл Львова увійшли до топ-100 найкращих в Україні за результатами ЗНО. Виконком міської ради оновив території обслуговування для львівських шкіл.

Цікавинки

У Лос-Анджелесі відбулася 91-ша церемонія вручення «Оскар», а в Україні розгорівся скандал через Євробачення, через який цього року Україна не братиме участі у міжнародному конкурсі у Ізраїлі. Ліквідована парафія храму Стрітення Господнього УГКЦ перейшла до Православної церкви України.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Який метод епіляції є найефективнішим. Пояснення та рекомендації.

Зелена лінія. Як планують з’єднати Сихів та центр Львова.

Куди полетіти зі Львова. Копенгаген – місто русалок і велосипедів.

Необхідний урбанізм. Чому знати про містобудування Львова не право, а обов’язок мешканців.

Точки зору: колонки

Володимир Вергун: Що слід розвивати майбутнім програмістам ще у школі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!