7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1503 1
Tvoemisto.tv пропонує пригадати як у Львові минув тиждень з 18 до 24 березня.
Джерело: Myron Pankevich

Джерело: Myron Pankevich

CityLife

У Стрийському парку в озеро випустили лебедів. До постійних мешканців водойми, що зимували у Домівці врятованих тварин, додалась пара чорних птахів. А в центрі міста почали вмикати фонтани. Тим часом в ЛКП «Лев» запрацював банк крові для тварин.

У Львові побував глава уряду Володимир Гройсман, який розповідав про ремонти доріг в області.

Цього тижня трапилась трагедія в Рясному – водій маршрутки насмерть збив 10-річну дівчинку. Також в обласній інфекційній лікарні від ускладнень кору помер 2-річний хлопчик. А боротьбу з раком не витримав молодий галерист та митець Володимир Розбицький.

Ремонти, реставрації, будівництво

На реконструкцію закрили другу частину площі Двірцевої: є зміни в русі транспорту. А на вулиці Рутковича завершили реставрацію історичної брами.

Виконком погодив будівництво у Львові першого підземного паркінгу. Він буде на площі Петрушевича. А біля парку Погулянка збудують ще одну багатоповерхівку. Обіцяють, що тут буде і дитячий садок.

Транспорт

Цього тижня після тривалої перерви знову почав курсувати експрес до львівського аеропорту. Також запрацював ще один чат-бот, що відстежує рух громадського транспорту. А автобуси зі Львова до Рудного стали курсувати довше.

Освіта, медицина, бізнес

Міські сервіси Львова планують перевести на технологію блокчейн. Перші результати обіцяють вже за два місяці. Також оголосили дати проведення Весняного ділового форуму.

Міськрада продала ще одне приміщення на площі Ринок – за 6 млн гривень. А у Центрі екстреної меддопомоги відновили тренінги з надання першої домедичної допомоги.

Цікавинки та корисності

У Львові відкрилась ретроспективна виставка Мирослава Ягоди, в якій зібрали близько 100 творів митця. А в міській раді розповіли, як планують зберігати історичні аптеки Львова.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Tvoemisto.tv побувало на водозаборі у Волі Добростанській, щоб дізнатись, яка вода тече у кранах мешканців Залізничного району. А в межах Року комфортного пересування ми розповідаємо, як розробляють план сталої мобільності для Львова.

Незабаром вибори президента. Тож ми розповідаємо, як перевірити себе у списку виборців та де шукати свою виборчу дільницю, як проголосувати, якщо ви у відрядженні чи за кордоном, що робити, коли перед днем голосування раптово потрапили у лікарню або не можете пересуватись самостійно.

Точка зору: колонки «Твого міста»

Керівниця МОЗ Уляна Супрун розмірковує про результати майбутніх виборів та еміграцію, про вплив політиків та відповідальність кожного з нас.


Читайте також:
25 Березня, 2019 09:53
666 ... от вистачає ж розуму не писати нічого про отую "монетизацію " субсидій ... люди спочатку просто дивувалися і не могли зрозуміти , для чого їм отая монетизація , що вони з того доброго отримають ... а оті моні( що пАкрАщують життя українцям) добре знали , як і для чого (в черговий раз) пАкрАщити життя українцям та полегшити нам отой шлях до єс і в нато (шлях би їх трафив) ... якщо ДОТОГО особа , що отримувала субсидію , могла не сплатити (чи сплатити не повністю) "обов'язковий платіж " , то тепер мусить платити всю суму , бо відстежити перевищив чи не перевищив її борг граничний розмір , встановлений монями , пересічним українцям буде важко ... а перевищення автоматично відміняє надання особі субсидії ... не буду розказувати , що відбуватиметься далі , бо я не рабінович ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!