7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1238 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, як у Львові минув тиждень із 25 до 31 березня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

31 березня в Україні відбуваються президентські вибори. Усю актуальну інформацію про хід голосування у Львові та області можна переглянути за посиланням. Також у цей день містом пройшла традиційна Хресна хода, що зібрала, за різними даними, від 20 до 60 тисяч львів'ян.

На Двірцевій закрили частину Чернівецької та перенесли автостанцію. Цього тижня у Львові за співфінансуванням із мешканцями відреставрували низку брам: на Костя Левицького, 21а та Павлова, 9.

На Сихові відбулася спецоперація із затримання іноземців, що намагалися обікрасти квартиру львів’янина. Цього року частково оновлять парк «Залізна вода». Через приїзд Петра Порошенка 28 березня центр Львова закрили для проїзду, а порядок охороняли поліцейські та управління державної охорони. Львівгаз оштрафували та зобов’язали перерахувати платіжки.

Ремонти, реставрації, будівництво

На вулиці Чмоли розпочали ремонт дорожнього покриття, натомість вулицю Піскову у Личаківському районі відкрили після реконструкції. Замарстинівську обіцяють відкрити після реконструкції до 1 грудня.

У приміщенні аптеки на Грушевського мають відреставрувати фасад. Власників вілли на Свєнціцького і вілли Бачевського оштрафували на 170 тисяч. У Львові визначили, хто проектуватиме вулицю Бандери. Цього року почнуть ремонт прикордонних доріг на Львівщині.

Транспорт

На дорогах Львівщини побільшало радарів TruCam. На перший львівський трамвай і тролейбус нанесли нову ліврею. Обмежувальні стовпці біля головного корпусу університету імені Івана Франка поки що не планують повертати на місце.

На Кульпарківській на шляхопроводі реорганізували рух. Приватні перевізники оприлюднили графіки оновлення транспорту у 2019 році. Ernest Airlines відновлює рейси зі Львова до Венеції.

Через реконструкцію Двірцевої, низка поїздів тепер матимуть додаткову зупинку на Підзамчому, Сихові та Персенківці.

Освіта, медицина, бізнес

Американська компанія Jabil Circuit планує відкрити офіс у Львові. Із львівського Охматдиту звільнили лікаря, який нетверезим прийшов на роботу. Для львів’ян презентували нове шкільне меню від Євгена Клопотенка.

Цікавинки 

Tvoemisto.tv з’ясувало, які автівки і де мають проходити обов’язковий техогляд. У Євросоюзі скасували щорічний перехід на літній та зимовий час із 2021 року, водночас Україна вкотре перейшла на літній час у ніч із 30 на 31 березня. В Україні набрав чинності закон, за яким воїни ОУН та УПА отримали статус учасників бойових дій. 

Культура

У Львові відкрили виставку про відомого архітектора Івана Левинського. У львівській Дзизі відкрили нову галерею.  У Львові запрацює літературна резиденція для письменників із інших міст.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Проста ідея. Як перемогти в конкурсі Громадського бюджету Львова.

Той, хто вказує шлях. Як працює і подорожує перший у Львові паломницький центр.

Рушійна сила – мешканці. Як три роки поспіль вигравати у конкурсі Громбюджету Львова.

Очікування та реальність. Кого і що обиратимуть українці в неділю.

Усе про вибори президента у Львові та області в один клік. Оновлюється.

Чи мав право Порошенко заблокувати центр Львова: Що каже закон.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!