7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1262 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати разом, як у Львові минув тиждень із 15 по 21 квітня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

У Львові попрощалися з діячкою ОУН Марією Макогон-Дужею та дисидентом Валентином Морозом. Львів’яни проголосували за дві петиції – про скасування заборони продавати алкоголь і пиво у МАФах та варварську обрізку дерев.

На великодньому ярмарку у Львові не продаватимуть алкоголь та пиво. На НСК «Олімпійський» відбулися президентські дебати, а за два дні – другий тур виборів. За першими та остаточними результатами екзит-полів лідирує Володимир Зеленський. Натомість Петро Порошенко визнав поразку та пообіцяв залишитися в політиці.

Транспорт

Укрзалізниця призначила ще два додаткові потяги зі Львова на Великдень та запустила безпересадкові вагони з Дніпра до Перемишля через Львів. МАУ змінили структуру тарифів для економ-класу. Із 18 квітня до осені Львовом курсуватимуть три «читай-трамваї», у яких можна буде завантажити та почитати оповідання. У Львові зросла вартість проїзду в нічних автобусах.

У автодорі показали, якою буде та де пролягатиме північна об’їзна дорога Львова.

Будівництво, ремонти та реставрації

На вулиці Городоцькій на місці старої автентичної брам встановили нову, яка відповідає загальній стилістиці будинку. На Топольній збудують житловий квартал і садочок.

У міськраді перевірять правомірність будівництва житлового комплексу та дитячого садочка на вулиці Тернопільській, 21, де замість п’яти будинків звели дев’ять.

Бізнес, освіта, медицина

Львівська швидка припинила італійський страйк, а у садочку, вихованців якого госпіталізували з кишковою інфекцією, виявили стафілакок і порушення санітарних норм. У Львові планують запустити електронний реєстр лікарняних: пояснюємо, що це значить.

Благодійність і цікавинки

В Україні змінюються рахунки для сплати Єдиного соціального внеску. Міськрада презентувала мобільний додаток для послуг ЦНАП. Після пожежі у французькому соборі Паризької Богоматері львів’яни активно публікували свої фото біля храму.

У Оперному театрі обрали Міс Львів. Подружжя з Львівщини готується у травні підкорити Еверест.

Спецпроекти «Твого міста»

Бізнесмени, економісти та підприємці під час Весняного ділового форуму у Львові розповіли про успішні проекти, рекорди в українській економіці та де взяти 14 млрд доларів, щоб повернути державний борг.

Директор паломницького центру «Рафаїл» Василь Мікула розповів Tvoemisto.tv, як правильно підготуватися до паломництва.

Волонтерка Орися Терлецька лише за рік допомогла прилаштувати понад 50 собак та десяток котів. Tvoemisto.tv розпитало у неї, чому тварини опиняються на вулицях Львова. 

У інтерв’ю Tvoemisto.tv заступник голови НБУ з монетарної політики Дмитро Сологуб розповів що буде з гривнею та Нацбанком після виборів, навіщо Україні кредити від МВФ, чому українці не довіряють банкам і як це впливає на їхній політичний вибір 

На стадіоні НСК «Олімпійський» у Києві відбулись теледебати між двома кандидатами на пост президента, Tvoemisto.tv подає повний текст промов і запитань із дебатів Володимира Зеленського та Петра Порошенка.

Віктор Гальчинський відновив прогулянки нетуристичним Львовом і першою у цьому сезоні стала прогулянка Кастелівкою.

Точка зору: колонки

Олег Паска: Майже казка. Про що говорять передвиборчі програми Зеленського та Порошенка.

Ольга Заречнюк: Її архітектура не поступається Відню та Парижу. Як Львову відновити площу Франка.

Віталій Мороз: Людям дозволили випустити своїх демонів або як технології вплинули на вибори в Україні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!