7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1410 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам період з 19 по 25 листопада.
ілюстративне фото: Назарій Фарш

ілюстративне фото: Назарій Фарш

CityLife

В Україні набрали чинності закони про «євробляхи». Tvoemisto.tv розповіло, що це означає для пересічних громадян та власників нерозмитнених авто на іноземних номерах. У Львові презентували перший інтерактивний меморільний музей, а в усій Україні люки і дощеприймачі більше не встановлюватимуть на пішохідній зоні тротуару.

Ремонти, реставрації, будівництво

Біля Львівського автобусного заводу погодили будівництво житлового комплексу. Львівський національний університет відреставрує палац Бесядецьких в центрі міста, а навпроти СКА планують збудувати багаторівневий закритий паркінг. Також на цьому тижні погодили будівництво багатоповерхівки біля парку на Стуса.

Транспорт

Біля Львова відкрили нову транспортну розв’язку, а в самому місті на громадських слуханнях обговорюватимуть підвищення вартості проїзду. У Львові також пропонують змінити чотири автобусних маршрути та запропонували нові схеми руху трамваїв. Львівське АТП-1 отримало перші 5 автобусів «Електрон», а у Винниках з понеділка почнуть курсувати шатл-баси.

Крім того, 27 та 28 листопада не курсуватимуть потяги Львів-Сокаль та Львів-Ковель.

Освіта, медицина, бізнес

Цього тижня у Львові відкрили перший в області мобільний пункт тестування на ВІЛ. Також Tvoemisto.tv дослідили ситуацію з львівськими амбулаторіями.

Благодійність та цікавинки

Львів’ян просять допомогти письменнику Івану Лучуку та синові актора театру ляльок Олександру Довганю.

Померла багаторічна директорка музею історії Львівської політехніки Анна Кос.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

У спецпроекті «Твоє здоров’я» розповідаємо, як потрапити львівську амбулаторію і чи вистачить там місць на всіх?

Також пропонуємо чергову прогулянку нетуристичним Львовом: від «пластилінового» будинку до вокзалу фантомної залізниці.

Колонки: точка зору

Разом з волонтеркою та директоркою благодійного фонду «Крила надії» Наталією Ліпською розмірковуємо, чи потрібно збирати гроші на подарунки до святого Миколая.

Екс-керівниця львівського офісу міста літератури ЮНЕСКО Ольга Муха розповідає, як відбувається навчання українських дітей в лондонських школах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!