7 речей про Львів. Важливе за тиждень

1766 0
Різдвяний тиждень у Львові запам'ятався вшануванням традицій, благодійністю і нововведеннями 2015-го. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим жив Львів минулого тижня.

Citylife

На тижні, що минув, львів’яни планували озеленення кінцевого трамвайного кільця на Сихові та  милувались талановитими малюнками львівських дітлахів. І ще вони розгадували секрети приготування кави для мера,  підсумовували громадські ініціативи минулого року і пригадували, як виглядали львівські наречені два століття тому. Ну і вже вкотре львів'яни спростовували інформацію про замінування.

Львів Традиційний

Минулого тижня львів'яни, як ніколи, мали змогу відчути дух Різдва. Адже тут колядували і співати святкових пісень. Пригадували і обирали серед них найоригінальніші.  Не забували тут і про ходу вертепів і фестиваль звіздарів. А Свято Пампуха львів'яни і гості міста згадуватимуть ще довго.

Комуналка

Погода минулого тижня сприяла тому, що на дорогах була ожеледиця. Це спричиняло багато заторів, а подекуди і ДТП. Світло, як і обіцяли, на Різдвяні свята  не вимикали.

Благодійність

Минулого тижня львівські підприємці збирали кошти для добровольчих батальйонів і навіть придбали для них польову кухню.  Активісти руху «Допоможи фронту» закликади зібрати речі для новонароджених мешканців міста Щастя. Також львів'яни долучились до акції Мирне Різдво для дітей зі сходу.

Корисності

В переддень Різдва ми запропонували дізнатись, як на організм впливають улюблені страви святкового столу і зібрали топ-5 рецептів святкової куті. Підготували підбірку найочікуваніши українських кінопремєр 2015-го . І розповіли про 5 кіносайтів, які допоможуть вам удосконалити свою англійську.

Культурне життя

Культурне життя у Львові  минулого тижня «танцювало» навколо святкування Різдва: тут відкривали живу шопку, замовляли вертеп із Путіним і, звичайно ж, зустрічали Різдво у храмах міста. «Смачні» і колоритні святкування проходили у рамках фестивалю «Різдво у гаю».  Навіть фільм цього тижня «У темному-темному лісі» навіював таємничий і казковий настрій.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Минулого тижня Tvoemisto.tv запустило для вас проект «Живе різдво», в рамках якого свої різвяні історії вже розповів Тарас Прохасько та Остап Сливинський. А Людиною Твого Mіста минулого тижня став Олександр Фільц. Іще ми розповідали про традиції святкування Різдва у бойків, гуцулів та лемків і дослідили історію перейменування львівських вулиць. Ще однією новинкою минулого тижня є проект «Духівники Твого Міста», де ми вже розповіли історію отця Сергія Швагли.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!