7 речей про Львів. Підсумок тижня

3473 0
Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, які відбулися на тижні, що минає.

Citylife

Вбивство на Сихові: факти, затримання, деталі. «Арену-Львів» оштрафували. У місті пройде виставка-ярмарок «Дитячий світ 2014». Пасажири у Львові перенесли маршрутку, аби не допустити затору, а активні львів’яни збирають пластикові кришки, аби допомогти дітям-інвалідам. Як допомогти військовим в зоні АТО?

Транспорт

До кінця року проспектом Свободи пустять тролейбус, а вулицю Куліша нарешті відкрили для проїзду. Автобуси, адаптовані для людей з обмеженими можливостями, позначили на онлайн-карті. В Україні презентували електробус, що замінить маршрутки. Де у Львові з’являться велосмуги?

Урбаністика

Художники розмалювали стіну на Підзамчі у Львові. А ще у місті встановили 24 точки безкоштовного Wi-Fі (карта). Як змінити Погулянку: тераси, лавки, кафе. У центрі Львова з’явився новий велопаркінг, а автопаркінг на Валовій підсилять паркувальниками і ДАІшниками. У місті створять новий парк.

Культура

На Jazzbez у Львові виступлять кримські джазмени. Топ-5 зимових розваг у Львові, а львівський рок-гурт у США зібрав гроші на потреби українських вояків. Оркестр у Львові зіграє музику з «Хоббіта» і «Титаніка». Що писали львів’яни на Facebook у річницю Євромайдану? Новий пам’ятник Небесній Сотні у Львові: деталі.

Корисності

Чому експерти не радять скуповувати долари? Як бізнес у Львові може допомогти безпритульним? Яка косметика продається в аптеках і чим вона особлива, а також – чому не варто пропускати сніданок? 30 корисних звичок, аби вберегти екологію, 25 порад для легкого прокидання вранці та 5 корисних ранкових ритуалів.

Цікавості

Топ-6 львівських вілл, що збереглись до сьогодні. Як виглядали львівські студенти і виші понад півcтоліття тому. Зі Львова до Вільнюса за 24 євро, а також 7 правил смачної кави від Вадима Грановського. Біометричний паспорт коштуватиме 15 євро. Топ-5 волонтерських програм в теплих краях.

Освіта

Учням початкової школи спростять програму та скоротять кількість уроків, а канікули у львівських школярів цієї зими триватимуть більше місяця. Всі випускники складатимуть тест з української мови 24 квітня.

Спецпроекти >Tvoemisto.tv

В якій з львівських кав’ярень найкращий сервісголосування від Tvoemisto.tv. Спецпроект «Майдан триває»: Історія четверта – Софія Опацька. Daylook у Львові: юна співачка та любителька футболу. Думки Твого міста: що львів’янам не подобається у міських маршрутках та що змінилось для містян з початку Майдану?


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!