7 речей про Львів. Підсумок тижня

2508 0
Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, які відбулися на тижні, що минає.

Citylife

Небесна сотня АТО з Львівщини – список загиблих. 5 кандальних забудов, які у Львові погодив Мінкульт. Львів’янин через суд позбувся російської сторінки у паспорті. В АТО загинули львівський бізнесмен і командир батальйону «Воля», а у Львові проведуть військовий вишкіл для жінок та дівчат. УКУ будує унікальний храм і шукає художника для оформлення. Місто отримало обладнання для видачі біометричних паспортів.

Транспорт

Активісти оприлюднили графіки руху міських маршруток: частина 1 і частина 2, а до кінця року їх обіцяють вивісити і в автобусах. До Львова курсуватиме 4 нові потяги. 10 фактів про трамвай на Сихів. Паркування в центрі може подорожчати вдвічі. Як проспектом Свободи їздитиме тролейбус?

Урбаністика

Велодоріжка на Куліша у Львові: «плюси» і «мінуси». А стадіон «Арена Львів» номінували у міжнародному архітектурному конкурсі. Як може змінитися Святоюрська гора? Як зробити Львів для львів’ян – поради для мера.

Ініціативи

«Миколай про тебе не забуде!»: як у Львові долучитись до акції? У центрі Львова відновили балкони на пам’ятках. Скандальний макет пам’ятника Небесній Сотні на Сихові демонтували, натомість оголосили міжнародний конкурс на ідею вшанування Героїв. Для допомоги ВІЛ-позитивним дітям у Львові буде гаражний розпродаж, а в Рясне облаштують доріжку і освітлення. УКУ створить спеціальну стипендію для кримських татар, а ще – може з’явитися мусульманський дім молитви.

Цікавості

Про що цього року писали на Twitter львів’яни, а також нові правила на Facebook. Що варто знати львів’янам про кримських татар – 20 традицій. 33 нові нардепи навчались у Львові. Думки Адріана Сливоцького про зміну свідомості українців, та поради мільярдера. 5 незвичних видів спорту, на які можна записатись у Львові.

Корисності

Важливі факти про ВІЛ/СНІД, де у Львові здати аналізи? 7 простих порад, як отримвати шенгенську візу, а як – візу США. 14 корисних у подорожах мобільних додатків.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Думки Твого міста: На чому економлять львівяни у час кризи? чи знають львів’яни, хто очолює ЛОДА? чи вироблятимуть собі біометричний паспорт? Перше інтерв’ю спецпроекту «Переселені війною» про кримчан і східняків у Львові з Олегом Колясою. Євромадан триває: о. Ростилав Пендюк. (Не)типовий Львів: Сихівcький міст. DayLook: любителька зручного одягу


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!