7 речей про Львів. Підсумок тижня

2118 0
Тиждень, що минув, звичайно ж найбільше запам’ятався львів’янам початком нового 2015-го року. Адже попередній рік коня видався для усіх доволі нелегким і подекуди підкидав ще ті «коники». Тому львів’яни разом із усією Україною із радістю перегорнули останню сторінку календаря і зустріли прийдешній рік із новими надіями та сподіваннями. Tvoemisto.tv пропонує переглянути чим іще жив Львів минулого тижня.

Citylife

Останній тиждень 2014-го у Львові пройшов під девізом «псевдомінування Ашану», проте правоохоронцям вдалось затримати провокатора, який неодноразово телефонував до міліції і повідомляв неправдиві факти. Також львів’яни зустрічали Президента, вітали на нових посадах голову ЛОДА Олега Синютку і першого заступника мера Віктор Пушкарьова. У неділю до Львова повернулись герої із АТО і прибули на семиденні канікули діти із сіл Луганщини. Іще минулий тиждень запам’ятався жителям міста новинками в процедурах отримання шенгенської візи та біометричного паспорту. Долучились львів’яни і до обговорення скандальної ситуації стосовно телеканалу «Інтер», а от здивував їх ролик про Львів канадійського студента, який жодного разу не був Україні. Це відео точно стане корисне туристам, як і нові вказівники, які влада міста обіцяє встановити вже незабаром.

Комуналка

Радісно новиною для львів’ян стало те, що світло на свята не планують вимикати і аварійні служби міста працюватимуть без вихідних. А от на дорогах виникали затори, частково через приїзд Петра Порошенка. Також унаслідок аварії на вулиці Личаківській тимчасово перекривали рух.

Економіка

В економіці останній тиждень минулого року був досить плідним для країни загалом. Львів’яни також долучались до обговорення погодженого бюджету на 2015-тий рік, податкових змін і зменшення єдиного соцвнеску. Не оминули увагою вони і новий дизайн стогривневої купюри, яку Нацбанк планує ввести в обіг уже з березня.

Культурне життя

А от на що справді минулий тиждень був рясним, так це на культурні події і різного роду атракції. Львів’ян запрошували і на виставку графічних робіт, і на благочинний музичний концерт, і на фотовиставку під відкритим небом. Не залишили їх і без особливих подій із новорічним настроєм. А для поціновувачів активного відпочинку теж знайшли альтернативу.

Корисності

Минулого тижня Tvoemisto.tv було щедрим на корисні поради. Ми радили нашим читачам як розважитись у Новорічну ніч і як безболісно для організму повернутись до роботи після свят. Також ми попереджали про подорожчання продуктів і розповідали кому не варто хвилюватись про стягнення податку на житло.

Проекції і прогнози

На порозі нового року було львів’яни багато прогнозували і будували плани. Зокрема роздумували над тим, чи можливий воєнний стан в Україні, хто потрапить у першу хвилю мобілізації в 2015-му і  які кадрові зміни чикають на силовиків. Іще намагались зрозуміти хто із власників авт буде сплачувати більше у новому році і що сьогодні можна побачити у Львові маючи 50 грн. в кишені.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Минулого тижня Tvoemisto.tv завершило конкурс серед кав’ярень за звання закладу із найкращим обслуговуванням. Як вирішили самі львів’яни, цим закладом стала кав’ярня «Меделін». Також ми створили підбірку закладів із затишною атмосферою, запитали у львів’ян де люблять відпочивати вони і пригадали чим жив зимовий Львів останні 6 століть.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!