Політична реклама

7 речей про Львів, які потрібно знати цього тижня

1061 0
Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам.

Політика

Україна обрала Президента, однак досі невизначеним залишається кандидатура очільника Львівщини. Є, як мінімум 4 претенденти. Що вони самі та політологи думають про це призначення і яких кроків очікують львів'яни від нового глави держави.  

Транспорт

У Львові стартував сезон ремонту доріг, а відтак є певні зміни у русі громадського транспорту. Куди краще не їхати і що слід об'їжджати цього тижня. Велосипедний транспорт у Львові розвиватимуть, як різновид громадського. Для цього в місті відкриють близько 50 пунктів велопрокату, де швидко та без зайвих формальностей можна буде орендувати велосипед. Крім того, ми знайшли у Львові 5 місць, де незручно їздити і страшно ходити і розпитали, коли це зміниться.

Урбанізація

У Львові планують відновити фонтан "Водолій" – закликають до співпраці. А також обрали три внутрішні дворики, які відновлять за кошти мешканців та Німецького товариства міжнародної співпраці GIZ. Як зробити ще більше для Львова розкажуть під час Майстерні міста – об'єднаних урбаністичною тематикою воркшопів, проектів та майстер-класів, які стартують вже 6 червня.  

Здоров'я

З червня в аптеках міста не буде у продажу значної кількості лікарських препаратів. Причина у тому, що для частини з них ще триває процедура реєстрації, а для решти термін реєстрації закінчується якраз в червні. А також 9 препаратів, яких немає в аптеках через проблеми з постачанням, тож слід шукати замінники.  

Відпочинок

Нарешті літо – пора відпусток. Аби на всі 100% бути готовим до відпочинку, дізнайтесь, якими напрямками для подорожей українці цікавляться найбільше і які туристичні рейси з львівського аеропорту є найпопулярніші.

Культура

Вихідні у Львові пройшли під знаком "Океану Ельзи". Ми пропонуємо Вам пригадати, як це було.  А для любителів кіно і Анджеліни Джолі нагадуємо, що зараз в кінотеатрах Львова йде дуже казкова "Чаклунка".

Конкурси

Цього тижня у Львові стартував конкурс мікро-грантів для молоді. Три найкращі проекти, що можуть змінити культурне життя у громаді, отримають по 5000 гривень фінансування. I Tvoemisto.tv теж організувало для своїх читачів приємний конкурс – за лайки ми подаруємо Вам сертифікат на вечерю на двох на даху в готелі Leopolis

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!