Політична реклама

7 речей про Львів, які потрібно знати цього тижня

2088 0
Що нового зремонтують у Львові, як підключити автономне опалення, що робити, аби бути багатим та успішним, які події та фільми не можна нізащо пропустити, і що варто їсти та пити, аби бути здоровими. Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам цього тижня.

 

 

Урбаністика

Наш Львів красивий не тільки над землею, але й під нею. Тож цьоготижневий ТОП – це 5 львівських підземель, які зберегли свою загадкову та містичну атмосферу. Крім того, у Львові планують відновити фонтан "Водолій", але оскільки коштів на це немає – шукають спонсорів. А от площу Соборну вже оновили: тут встановили дві круглі лавки та висадили кулясті клени.

Транспорт

Будівництво трамваю на Сихів знову перенесли. Тепер дата старту – початок липня. Попри те, що настало літо, проблем з паркуванням у Львові не поменшало. Як їх вирішити, які новації впровадити і що слід розвивати, розповів радник мера з питань інфраструктури Олег Шмід. А також з'явився ще один авіарейс за маршрутом Київ-Львів-Київ. Компанія УРГА пропонує переліт в обидва боки за  $93, а в одному напрямку – в $45-48.

Бізнес

Чого очікує львівський бізнес в нових умовах і які законодавчі спрощення для його ведення обіцяють міністри? А також про те, що треба робити, аби досягти успіху в Україні – шлях від дитсадка і до успішного бізнесу розповів відомий львівський підприємець Ярослав Рущишин.

Комуналка

Дедалі актуальнішим у Львові стає питання індивідуального опалення. Як його підключити, куди звернутись і які документи для цього потрібні – в інфографіці від Tvoemisto.tv.

Культура

Скоро у місті вже традиційний Leopolis Grand Prix – ми знайшли, як мінімум, 5 причин, чому його варто відвідати! Також незабаром у місті відкриється виставка авторської ляльки «Сонце, Море, Любов…», де свої роботи покажуть понад 20 майстрів з України та світу. Також у Львові влаштують вуличний розпродаж вінілів. Десятки джазових платівок з колекції Сергія Косенка продаватимуть у дворику біля "Дзиги".  А для кіноманів – цьоготижнева рекомендація: фантастичний бойовик «На межі майбутнього».

Корисності

Мабуть, у кожного вдома є купа старих батарейок. А чи знаєте ви, що важкі метали, які у них містяться, загрожують і довкіллю, і людині. Тому просто викидати старі батарейки не можна – Tvoemisto.tv дізналось, куди у Львові можна здавати батарейки.  Що стосується енергоощадних ламп, то спецмісць для їх утилізації наразі немає, але вже скоро за ними "полюватимуть" спеціальні автомобілі.  

Здоров'я

На Львівщині побільшало випадків зараження гепатитом. Що це за хвороба і як вберегтися? Також  експерти протестували продукт, який для більшості з нас символізує здоров'я – кефір.  За основу взято дев'ять кефірів українського виробництва – що ми п'ємо?

P.S. нагадуємо, що сьогодні, 12 червня, в щотижневому ефірі Tvoemisto.tv зустрінуться водій, засновник групи "Бидлопаркінг Львів" Назар Шимоне-Давида та активіст руху "Дайте пройти" Мирослав Голяк.  У прямому ефірі ми поговоримо про те, хто частіше порушує правила дорожнього руху – водії чи пішоходи, як ефективно боротись з неправильним паркуванням у місті і як зробити Львів комфортним і для пішоходів, і для водіїв? Долучайтесь до нас о 18:00.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!