7 речей про Львів, які потрібно знати цього тижня

2080 0
Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам цього тижня.
Фото: abroad.ucu.edu.ua

Фото: abroad.ucu.edu.ua

Сitylife

В ніч з п'ятниці на суботу у Львові обстріляли будинок, де проживає міський голова Львова разом з сім`єю. Ніхто не постраждав.  На вихідних у Львові просто бум псевдозамінувань – правоохоронці отримали повідомлення про замінування 10 об'єктів. Жодне з них не підтвердилось, однак у міліції кажуть, що дзвінки здійснювались з зони АТО. Відтак Самооборона Львівщини планує відновити нічне патрулювання містом. Як долучитись?

Ремонти

Літо – пора ремонтів у Львові.  Вже ремонтують низку доріг, а також готуються до перекриття частини однієї з найбільших вулиць Львова – Кульпарківської. Що та де у Львові ремонтують та планують ремонтувати? Також у серпні в місті проведуть повторну гідравліку. Де не буде гарячої води?

Урбаністика

У Львові обіцяють, що найближчим часом велопарковки з’являться біля всіх районних адміністрацій, ЛКП, торгових центрів, шкіл та інших соціально важливих споруд. До Дня незалежності у місті усі охочі зможуть побачити 5 трамваїв, починаючи від найстарішого – 1909 року виробництва.  Відновили ще одну дерев'яну браму – тепер на вул. Дудаєва. А також стіну ще одного будинку у центрі Львова цими вихідними розписали віршем Ліни Костенко.

Мобілізація

Минулого тижня в Україні розпочалась третя хвиля мобілізації. До військкоматів викликають усіх військовозобов’язаних. Однак призиватимуть не усіх, кого викликають у військкомати.  А також Tvoemisto.tv дізналося, яким чином працюють львівські волонтери, як доставляють допомогу в зону АТО та хто її отримує. А також як отримати у Львові одноразову допомогу військовим.

Культура

За три роки у Львові обіцяють підремонтувати частину театрів. Однак наразі єдиний ремонт триває у театрі ім. Марії Заньковецької, та й то за кошти благодійників. Крім того, у вересні у Львові планують провести Перший ресторанний день під назвою «Парк-пікнік». Тут можна буде приготувати для усіх свої улюблені страви та відвідати кулінарні майстер-класи.

Економіка

У львівських супермаркетах почали маркувати російські товари. Поради від експерта: як зробити бойкот ще ефективнішим. Крім того, Львівський бронетанковий завод вперше за 5 років отримав державне замовлення від Міністерства оборони України, у Львові виготовлятимуть запчастини до танків, які раніше постачали з Росії.  

Спецпроекти tvoemisto.tv

Фільм цього тижня у Львові – пригодницький бойовик з Дуейном Джонсоном в головній ролі – "Геркулес".  А також – нові герої DayLook – студент, який любить класичний стиль і casual та львів'янка, що любить яскравий, кольоровий одяг


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!