7 речей про Львів, які потрібно знати цього тижня

3824 0
Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам цього тижня.

Сitylife

«Арена Львів» отримала нового директора – ми пропонуємо вам 5 обіцянок очільника стадіону. Львівські чиновники їздитимуть на орендованих електрокарах. У середу під час пікету батьків львівських військових трапилась сутичка з водієм. У місті пропонують вимикати світло у супермаркетах, аби економити електроенергію. А також Львів відвідала екс-міністр МВС Грузії Ека Згуладзе і розповіла, як реформувати міліцію – 15 порад.

Вибори

До виборів залишилось трохи більше тижня, тож ми зібрали актуальні поради, як підготуватись і про що не забути, аби проголосувати у цей день, а також, як перевірити себе у списку виборців не виходячи з дому. Як проголосувати переселенцям – покрокова інструкція. А також у нашій новій програмі «ЛЮДИ з Андрієм Чемесом» два кандидати у депутати – Валерій Веремчук та Іван Галич. Крім того, нагадуємо, що на Tvoemisto.tv триває голосування за кандидатів-мажоритарників по округах Львова.

Транспорт

Пільги на проїзд у Львові пропонують замінити адресною допомогою. У Львові планують запустити новий маршрут. Між вулицями Б. Хмельницького та Кукурудзяною будують нову дорогу. А також Львів та Харків з’єднає новий залізничний маршрут.

Цікавості

Цього тижня ми зібрали 15 цікавих фактів про львівські парки. 10 тез від Сергія Рахманіна про цинічних політиків, безвладдя і журналістів. Віктор Пинзеник у Львові розповів про курс долара та фінансову ситуацію в Україні. А також 10 тез Бориса Ґудзяка про цінність часу, соцмережі та вміння слухати. І корисні поради про те, як підвищити свою продуктивність та працездатність.

Корисності

Ініціативні львів’яни з проекту Zelenew планують створити спеціальне обладнання для переробки пластику.  Як дістатись зі Львова до Берліна за 14 євро. Українці тепер можуть вчитись он-лайн – створено спеціальний сайт. Підготували 5 рецептів корисних і простих сніданків. А також ми зробили огляд трьох україномовних мобільних ігор для дошкільнят.  

Культура

Обійшовши низку львівських книгарень, ми довідались, які книги купують найчастіше. Поспілкувались з вуличними музикантами, які грають на площі Ринок.  А також 13 сучасних українських фільмів, які варто переглянути.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Tvoemisto.tv рекомендує креативні патріотичні футболки від львівського художника. Герої цьоготижневого DayLook – кримчанин, який переїхав до Львова та стильна маріупольчанка. Новий герой рубрики львів’яни і їх транспорт показав нам свій незвичний помаранчевий трайк, а львів’яни, що люблять тварин, розповіли про своїх домашніх улюбленців – Львів’яни та їх собаки. А фільм тижня у Львові – мультфільм «Сімейка монстрів»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!