7 речей про Львів, які варто знати цього тижня

3102 0
Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам цього тижня.
Фото: palomnyk.info

Фото: palomnyk.info

Сitylife

На Сихові розгорівся скандал через забудову. Що ж, зрештою, буде у тому місці: сквер чи новобудови та кіоски? Ще одна складна ситуація – з закритим начебто на ремонт львівським перинатальним центром. Тут обіцяли масштабну реконструкцію, проте досі ремонту не провели. Наразі практично без роботи залишається 500 працівників перинатального центру.

Транспорт

З понеділка розпочались роботи з облаштування будмайданчика для прокладання колії на Сихів, будівельні роботи розпочнуться з середи – рух в місті для цього не перекриватимуть. Цього тижня планують відмити усі львівські трамваї від графіті та несанкціонованої реклами, а після цього розмістити всередині оновлені схеми руху. А також кілька вулиць в районі вул. Джерельної будуть перекриті аж до осені через подовження терміну заміни аварійних мереж. Ну і анонс: цього року Львів отримає електробус, тролейбус і ще один трамвай місцевого виробництва.

Бізнес

Голова ГО «Комітет підприємців Львівщини» Роман Зафійовський розповів про те, що через бойкот у Львові представництва російських компаній скаржаться на погану фінансову ситуацію.

Троє молодих львівських економістів створили бренд одягу, який набуває все більшої популярності. Про те, як успішно втілювати власні ідеї, роблячи при цьому щось патріотичне і сучасне та за місяць продавати сотні речей в Україні і далеко за її межами, дізнавалось tvoemisto.tv.

Урбаністика

Ми знайшли у Львові бібліотеку, де є понад 6 тисяч книг з міської історії, урбаністики, гендерних студій, юдаїки, медіаісторії та інших сучасних напрямів дослідження. А вже на початку осені у центрі Львова відкриють першу міська медіатеку – публічний інтерактивний простір з сучасним мультимедійним обладнанням, потужними комп’ютерами, електронними книгами та навіть студією звукозапису. А також 10 "сліпих" вікон на старовинних будинках Львова, що на площі Коліївщини, розмалювали 12 провідних художників України.

Корисності

Як скоротити споживання тепла на 50% та електроенергії на 75%, а також – як ефективно економити воду та газ – розповіли експерти за допомогою яскравої інфографіки.  Крім того, громадські активісти розробили пам'ятку для свідків порушення правил зупинки і стоянки (паркування) автомобілів: 5 простих кроків для того, аби змусити правоохоронні органи відреагувати на порушення. А також з лютого цього року для реєстрації новонародженої дитини батькам не потрібно окремо звертатись у підрозділи міграційної служби. Як зареєструвати новонароджену дитину у Львові?

Цікавості

Людина Твого міста цього тижня – відомий львівський бізнесмен Ярослав Рущишин розповідає про перспективи України, бізнес по-львівськи і про те, чому наше місто має стати подібним на Оксфорд. Львів'яни переймають західну традицію одружень і проводять церемонії у мальовничих та незвичних місцях. Де одружуються львів'яни дізнавалось Tvoemisto.tv.

Освіта & Культура

Tvoemisto.tv підготувало для Вас 10 новацій із новоприйнятого закону про вищу освіту. З ними варто ознайомитись кожному викладачеві та студентові, аби  знати як змінить систему вищої освіти в Україні.  Фестиваль "На каву до Львова", який заплановано на вересень, оголосив про новий формат та нові локації. Фільм цього тижня – фантастичний трилер з Джонні Деппом у головній ролі – "Перевага". 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!