7 речей про Львів, які варто знати цього тижня

2836 0
Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам цього тижня.

Citylife

Новина тижня – звільнення Ірини Сех з посади голови Львівської ОДА і призначення нового тимчасового голови. Для чого це Петрові Порошенку: політика, війна чи майбутні вибори є причиною такої кадрової рокіровки? Ще однією активно обговорюваною темою стала ініціатива львівських чиновників щодо продовження зимових канікул заради економії газу – як вчитимуться діти у Львові цього року?

Економіка

15 законодавчих змін, які очікують на харчову промисловість, а також 14 новацій, що стосуватимуться ІТ-сектора. 7 тез експерта про те, чи вистачить української електроенергії, аби замінити російський газ? Новації в оподаткуванні зарплати – переваги та недоліки. А також львівський ресторатор Андрій Худо розповів, скільки львів'яни та туристи залишають грошей у ресторанах та кафе.

Транспорт

Стоянка біля львівського аеропорту тепер платна. За годину паркування доведеться заплатити 5 гривень. Недобросовісних водіїв занесуть у "чорний список". 3 аргументи "за" те, аби добиратись велосипедом на роботу.

Урбаністика

Що за таємнича фігура з'явилась на центральному проспекті міста? Хто її встановив, для чого і як довго вона там простоїть? У Львові набирає обертів патріотичний стріт-арт – цього тижня розмальовували Сихівський та Стрийський мости.

Цікавості

Століття львівських трамваїв – як вони змінювались, еволюціонували і вдосконалювались, а також як можна допомогти відновити трамвайну історію Львова. Мегацікавий соціальний проект – пекарня "Горіховий дім" – саме тут випікають булочки, прецлі та печиво зі смаком добра. А також 10 порад від Папи Римського – як знайти щастя у цьому буремному світі.

Культура

У Львові триває фестиваль класичної музики у старому місті – концерти відбуваються у храмах та пам'ятках архітектури. А Чубай, Садовська та Піккардійці тільки готуються до великого музичного проекту у вересні, учасники якого збиратимуть кошти для поранених бійців. А також ми обрали для вас 5 подій, приурочених до Дня Незалежності у Львові, які варто відвідати.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Цього тижня ми разом з львів'янами на вулицях міста обговорювали доцільність та перспективи будівництва трамваю на Сихів. А одна чудова львівська пара розповіла нам про машинку, яка створює позитивний настрій! Герої DayLook у Львові цього тижня – любителька секонд-хендів та яскравих кольорів, а також поціновувач стилю унісекс. А фільм тижня у Львові – бойовик із зірками Голлівуду "Нестримні 3".


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!