7 речей про Львів, які варто знати цього тижня

3569 0
Tvoemisto.tv нагадує про найважливіші новини, події і теми, про які варто знати львів'янам цього тижня.

СityLife

З кожного чеку в ресторанах міста, що долучаться до акції, збиратимуть по 1 гривні на АТО. У Львові почала діяти туристична картка. До Львова приїде патріарх Філарет. Перелік об'єктів, які потребують  у Львові негайної реставрації. А також у місті планують відкрити консульство Ізраїлю.

Транспорт

Перший трамвай на Сихів поїде до наступної зими. Вулиця Куліша у Львові буде повністю перекрита до жовтня. Ще 15 світлофорів у Львові "озвучать" до кінця року. Проект прокладання євроколії з Польщі до Львова обговорюють вже не один рік. Наразі є два варіанти – який з них перспективніший?

Урбаністика

Скандальну статую, яку встановили без погоджень, що викликало обурення львів'ян, таки забрали з центру міста. У Львові хочуть реконструювати давній шпиталь Шептицького та створити зоосад з екзотичними тваринами та ветлікарнею. Площу святого Теодора у центрі міста розмалюють. А також 50 ідей для розвитку Львова: у короткій, середньотерміновій та довготерміновій перспективі.

Корисності

У вересні в місті запланована низка воркшопів, що стосуватимуться кіно, маркетингу та культури. Як долучитись? В Україні створено спеціальний сайт, де можна дізнатись, куди українці можуть поїхати без візи. А також розмальовка, що допомагає дорослим знімати стрес.

Цікавості

23 винаходи українців,які відомі у всьому світі. Унікальний вітряний ротор, який винайшов українець, вже цікавить китайських інвесторів. Координатор Реанімаційного пакету реформ Ганна Гопко розповіла про те, які змінити Україну. 6 тез Френсіса Фукуями про Україну, Росію та майбутнє світу. А також 7 солодких рецептів з ярмарку смаколиків у Львові.

Культура

У місті обговорюватимуть стратегію розвитку культури до 2025 року. У храмах Львова звучатимуть твори Моцарта, Шуберта та Баха.70 рецептів львівської кухні можна знайти в одній книзі від Юрія Винничука. А також огляд книжкових новинок, які видавництва готують до Форуму видавців у Львові.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Минулого тижня ми запитували львів'ян про незалежність, а також про те, чи готові вони платити 4 гривні у маршрутці. Героями DayLook у Львові стали вінничанка, яка любить яскраві кольори та львів'янин, що любить взимку носити шапки. Ну а фільм тижня у Львові – "Люсі" зі Скарлет Йоханссон


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!